Home » News » Bed Bath & Beyond lukker næsten 40 % højere, AMC stiger, efterhånden som memesnak på opslagstavler stiger

Bed Bath & Beyond lukker næsten 40 % højere, AMC stiger, efterhånden som memesnak på opslagstavler stiger

Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY) og AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) steg mandag, da memehandlere så ud til at satse på aktien på trods af manglen på nogen tilsyneladende katalysator for flytningen.

Aktierne i begge stærkt shortede aktier lukkede op med henholdsvis næsten 40 % og 8 %. GameStop Corp. (NYSE: GME) steg også 8,6%. På et tidspunkt i sessionen steg Bed Bath & Beyond-aktien hele 63 %. Bed Bath & Beyond-aktierne havde deres største endagsgevinst i mere end et år.

Fra mandag middag var Bed Bath & Beyond det mest søgte navn på Reddits WallStreetBets diskussionsforum ifølge Quiver Quantitative. Brugere under en fastgjort tråd med titlen “GME, BBBY og AMC Memestock Megathread for mandag den 8. august 2022” så ud til at opkøbe aktier i detailaktien.

En bruger sagde, at de “tog et lån på 27.000, gik all in på BBY”, hvilket en gruppemoderator så ud til at bekræfte. En anden bruger (TheDude0007) hævdede at have udnyttet BBBY-stigningen og forvandlet $45.000 til næsten $450.000 ved brug af almindelige aktier og købsoptioner.

Alle tre aktier har været en del af meme-aktie-dille, der har ramt Wall Street i de seneste år og drevet disse navne højere, da investorer købte aktier op og tvang shortsælgere til at forsøge at dække deres tab, hvilket skaber det, der er kendt som et “short squeeze”. Ifølge data fra FactSet bliver hele 46% af aktiens float solgt short.

Da mange detailhandlere håndterer inflationsforsigtige forbrugere og overskydende lagerbeholdning, har Bed Bath & Beyond kæmpet for at vende faldende salg, rette op på sin merchandisingstrategi og få kunder tilbage, som er flygtet til sine konkurrenter. Den har også ledt efter en ny leder, efter at bestyrelsen i slutningen af juni meddelte, at CEO Mark Tritton havde forladt virksomheden.

Samtidig har EU, New Jersey-baserede forhandlere af boligvarer også brændt af kontanter, efterhånden som deres nettotab vokser. Selvom selskabet ikke har givet en prognose, sagde det, at det forventer, at salgstendenserne i samme butik vil forbedre sig efter et fald på 24% år over år i kvartalet, der sluttede 28. maj.