Home » News » Aktiemarkedet i dag: Amerikanske aktier lukker lavere, da håbet om tidlig rentenedsættelse falmer

Aktiemarkedet i dag: Amerikanske aktier lukker lavere, da håbet om tidlig rentenedsættelse falmer

News Team

Amerikanske aktier faldt mandag, efter at Federal Reserve-formand Jerome Powell satte en kulde på udsigterne til en tidlig rentenedsættelse, hvilket øgede indsatsen for en fyldt uge med virksomheders indtjening for at holde det seneste rally i live.

S&P 500 (^GSPC) afsluttede sessionen med et fald på 0,3 %, hvilket signalerede et lille tilbagetræk fra benchmarks rekord-opstilling. Dow Jones Industrial Average (^DJI) faldt omkring 0,7 %, mens det teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) faldt 0,2 %.

Aktierne faldt efter en rutsjebaneuge, der endte med ugentlige sejre takket være en jobrapport i januar og stærke højprofilerede indtjeningsopdateringer. Disse høje humør tog et slag, efter at Powell i et “60 Minutes”-interview, der blev sendt søndag, fordoblede hans midtugebesked om, at centralbanken vil træde varsomt med at beslutte, hvornår renten skal sænkes. Han sagde, at “faren ved at flytte for tidligt er, at jobbet ikke er helt færdigt” for at dæmpe inflationen.

Det fik handlende til at skrue ned for deres indsatser på rentenedsættelser – ikke kun for marts, men også i maj ifølge CME FedWatch Tool. Amerikanske obligationer sank, og den 10-årige statsrente (^TNX) steg til 4,17 %.

Investorer ser nu på kvartalsresultater i denne uge for inspiration, efter triumferende rapporter fra Meta (NASDAQ: META) og Amazon (NASDAQ: AMZN) i sidste uge hjalp med at sende aktier i rally-mode og med lidt om den økonomiske dokumentation.

McDonald’s (MCD) aktier faldt mere end 3% i mandags, efter at dets salg var lavere end Wall Streets estimater.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-market-today-us-stocks-close-lower-as-early-rate-cut-hopes-fade/