Home » News » GLOBALE MARKEDER-Globale aktier falder, efterhånden som statsrenterne springer

GLOBALE MARKEDER-Globale aktier falder, efterhånden som statsrenterne springer

News Team

Aktier på Wall Street og i Europa faldt mandag, og statsobligationsrenterne steg på baggrund af geopolitiske spændinger, volatilitet i Kina og en brændende amerikansk jobrapport, der slog forventningerne om en kortsigtet amerikansk rentenedsættelse.

Dow Jones Industrial Average faldt 1,07 % til 38.239,86, S&P 500 tabte 0,73 % til 4.922,23 og Nasdaq Composite faldt 0,89 % til 15.489,27 kl. 10:52 EST (1552 GMT)

To-årige statsrenter sprang til en måneds højde på 4,483 %, efter at Federal Reserve-formand Jerome Powell sagde i et interview udsendt søndag, at han ønskede at vente med at være lidt mere sikker på, at inflationen var vedvarende faldende, før han flyttede renten ned.

MSCI’s bredeste indeks for verdensaktier faldt 0,76%, mens det bredere STOXX 600-indeks i Europa gav tilbage tidligere stigninger til et fald på 0,15%.

“At vi er forbi toprenter er generelt blevet set som en god ting, og virksomhedernes overordnede indtjening hænger deri,” sagde Russ Mould, investeringsdirektør hos AJ Bell, og tilføjede, at den virkelige kamp har været mere i small cap aktier.

Normalt ville dette være et advarselssignal for en økonomisk nedtur, men Mold sagde, at dette måske skyldtes et mere nuanceret billede for disse aktier med likviditetsproblemer, mindre sofistikerede likviditetsstyringsfunktioner, forskningstilgængelighed og kursfølsomhed.

“Det er bestemt en trend at se,” tilføjede han.

Et højere antal virksomheder havde resultater for fjerde kvartal, som gik glip af analytikernes forventninger end historisk, sagde en Goldman Sachs-undersøgelse mandag.

Small cap-aktier i Asien faldt, da investorernes stemning forblev på bunden af mangel på politisk støtte og bred stimulans til Kina.

S&P China CSI 1000 small cap aktieindekset faldt mere end 6 % og lukkede på et treårigt lavpunkt.

Kinas værdipapirtilsynsmyndighed lovede søndag at forhindre unormale markedsudsving, men annoncerede ingen specifikke foranstaltninger.

Kinas blue-chip indeks lukkede op omkring 0,7% efter at være faldet 2% tidligere i sessionen og nåede et femårigt lavpunkt i sidste uge. Hongkongs Hang Seng-indeks endte med et fald på omkring 0,2 pct.

Statsstøttede investorer – kaldet “landsholdet” – har i de seneste uger optrappet med at købe blue-chip-fonde for at støtte markedet, men har indtil videre ikke formået at stoppe en nedtur.

FED FOKUS

De globale markeder har været fokuseret på tidspunktet for den første rentenedsættelse fra Federal Reserve, efter at en stærk række økonomiske data sammen med modstand fra centralbankfolk har fået investorer til at nedtrappe deres satsninger på rentenedsættelser.

Markederne prissætter i øjeblikket en chance på 80 % for, at Fed står på kurserne i marts, sammenlignet med en chance på 33 % i begyndelsen af året, viste CME FedWatch-værktøjet. Traders prissætter nedskæringer på lige under 120 bps i alt i år, sammenlignet med omkring 144 bps i sidste uge.

Data i fredags viste, at den amerikanske jobvækst accelererede i januar, og at lønningerne steg med det meste i næsten to år, tegn på vedvarende styrke på arbejdsmarkedet, der tilskynder Fed til at begynde at lempe senere end før.

“Jeg tror, at Fed kunne være bekymret over sammenhængen mellem klæbrige lønninger og fremtidige inflationstryk,” sagde Ben Bennett, APAC investeringsstrateg for juridisk og generel investeringsstyring. “Den underliggende økonomiske aktivitet har også været robust, så jeg tror, at Fed kan være tilbage i vente-og-se-tilstand.”

I et interview med CBS nyhedsshowet “60 Minutes” i søndags sagde Powell, at den amerikanske centralbank kan være “forsigtig” med at beslutte, hvornår renten skal sænkes, med en stærk økonomi, der giver centralbankfolk tid til at opbygge tillid til, at inflationen vil fortsætte med at falde.

Dollarindekset, som måler den amerikanske valuta mod seks andre store selskaber, steg til tolv ugers top på 104,59

Oliepriserne trak sig tilbage efter at have steget på nyheder om nye amerikanske angreb på Iran-tilpassede fraktioner i Irak, Syrien og Yemen. Data, der indikerer rigeligt udbud, dæmpede frygten for stigende spændinger.

Amerikansk råolie faldt 0,83% til $71,68 per tønde, da Brent-olie faldt 0,57% til $76,89.

Source: https://buystocks.co.uk/news/global-markets-global-equities-fall-as-treasury-yields-jump/