Home » News » Nvidia overhaler Microsoft for at blive verdens mest værdifulde virksomhed.

Nvidia overhaler Microsoft for at blive verdens mest værdifulde virksomhed.

News Team

Den amerikanske computerchipproducent Nvidia (NASDAQ: NVDA) er blevet verdens mest værdifulde virksomhed, efter at den tirsdag nåede en rekordhøj værdiansættelse på 3,34 billioner dollars (2,63 billioner pund).

Firmaets aktiekurs steg med mere end 3 % i løbet af handelsdagen og endte på næsten 136 dollars (£ 107), hvilket gør den mere værdifuld end teknologigiganten Microsoft, som havde haft den mest værdifulde titel.

Selskabet havde allerede overhalet Apple i værdiansættelsen tidligere på måneden.

Nvidia er en af de vigtigste producenter af computerchips, der kræves til at drive software til kunstig intelligens (AI), en teknologi, der er eksploderet i popularitet i de seneste år takket være fremkomsten af generative AI-produkter såsom ChatGPT, og hastværket med at adoptere teknologien i for at følge med i sektorens seneste trends.

Som følge heraf er efterspørgslen efter Nvidia-produkter steget kraftigt, hvilket har øget virksomhedens salg og overskud som teknologigiganter, herunder Microsoft(NASDAQ: MSFT), Google(NASDAQ: GOOG), Meta(NASDAQ: META), Amazon(NASDAQ: AMZN) og Apple (NASDAQ: AAPL) kæmper for at skabe nye AI-drevne produkter.

Det stigende fokus på AI-produkter fra de største tech-virksomheder har fået nogle investorer til at tyde på, at Nvidias indtjening kan fortsætte med at vokse, hvilket har presset selskabets aktiekurs yderligere op.

Stigningen tirsdag førte til, at selskabets værdiansættelse nåede op på 3,34 billioner dollars (2,63 billioner pund), en værdiansættelse, der nu er mere end 180 % højere, end den var i begyndelsen af året.

For otte år siden var selskabets aktie mindre end 1 % værd af den nuværende pris.

Teknikvirksomhedens fremgang har også fået dens administrerende direktør, Jensen Huang, til at blive en mere fremtrædende figur.

Han har opnået en sådan berømthedsstatus, at Meta-chef Mark Zuckerberg endda for nylig sagde, at hr. Huang, der er kendt for sin signaturlæderjakke, er “som Taylor Swift, men for teknologi”.

Daniel Bathurst, produktchef hos AI-start-up Nscale, sagde, at Nvidias fremgang fremhæver, hvor fremtrædende en sektor-AI er blevet.

“Nvidias ubarmhjertige stigning til toppen af ranglisten illustrerer et afgørende punkt: Kraftig hardware er grundlaget, som AI-revolutionen er bygget på,” sagde han.

“Efterhånden som både virksomheder og nystartede virksomheder satser stort på kunstig intelligens, kommer flere spillere ind på denne arena og indhenter hurtigt det. I denne kampplads for AI-udgifter er konstant innovation kongen.

“Men selvom kraftfulde chips er en nøgleingrediens, er AI-økosystemet mere end bare hardware. Vi har brug for et mangfoldigt tilbud på chip-, hardware- og softwareniveauer for at understøtte et blomstrende, bæredygtigt AI-landskab.

“I takt med at AI fortsætter med at udvikle sig, vil samarbejde og forskelligartet innovation i alle elementer af infrastrukturen være afgørende for at frigøre dets fulde potentiale.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-overtakes-microsoft-to-become-worlds-most-valuable-company/