Home » Ordliste » Regulatorer

Regulatorer

Regulatorer henviser til offentlige myndigheder, der regulerer kapitalmarkeder og virksomheder. I USA er der en række individuelle regulatorer med deres respektive ansvar. Selvom disse bureauer opererer uafhængigt af hinanden, har de lignende mål.

Med andre ord er de finansielle regulatorers rolle at sikre, at virksomheder, organisationer og markedsbørser overholder de etablerede finansielle regler og loven. Regulering af finansielle markeder repræsenterer en af tre juridiske kategorier, der udgør finanslovgivningen, hvor de to andre er retspraksis og markedspraksis.

Nogle af de finansielle tilsynsmyndigheders nøgleopgaver omfatter at bevare tilliden til det finansielle system, beskytte finansiel stabilitet og sikre forbrugerbeskyttelse. En af de finansielle tilsynsmyndigheders ansvar er at give oplysninger til forbrugerne for at beskytte dem mod ulovlige aktiviteter.

En af de største regulatorer er Federal Reserve Board (FRB) i USA. Federal Reserve Board, eller bare Fed, er et regulerende organ, der har direkte indflydelse på penge, likviditet og bredere kreditforhold.

Fed er også ansvarlig for at implementere forskellige pengepolitiske strategier baseret på markedsforhold. Et af dets vigtigste værktøjer til at opnå dette er åbne markedsoperationer, herunder køb og salg af værdipapirer såsom US Treasury og føderale agenturer.

I Storbritannien regulerer Financial Conduct Authority (FCA) den finansielle serviceindustri.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.