Home » Ordliste » DSPP

DSPP

En Direct Stock Purchase Plan (DSPP) refererer til en plan, der giver investorer mulighed for at købe aktier direkte fra en virksomhed i stedet for at gå gennem en mægler. Generelt køber investorer aktier gennem mæglerfirmaer som investeringsplatforme eller banker, hvor disse mæglere fungerer som mellemmand mellem investoren og det selskab, der ejer aktien.

Nogle virksomheder, der tilbyder disse planer, gør dem tilgængelige direkte for detailinvestorer, mens andre andre hyrer overførselsagenter til at administrere DRPP-investeringer. Desuden har DSPP'er normalt lave gebyrer og tillader nogle gange investorer at købe aktier til en nedsat pris.

Det skal bemærkes, at ikke alle virksomheder leverer DSPP, og disse programmer kan nogle gange have specifikke restriktioner, der tillader investorer kun at købe aktierne i bestemte perioder. Desuden er planerne blevet mindre populære i løbet af de seneste år, da mæglerfirmaer reducerede gebyrerne og blev betydeligt mere bekvemme. På den anden side kan DSPP'er stadig være et bedre valg for langsigtede investorer, som har begrænset kapital til rådighed.

Ligesom at investere gennem en mægler, foretager investorer DSPP-køb ved at overføre midler fra deres bankkonti. På den anden side har DSPP'er ofte minimumsinvesteringskrav, hvilket betyder, at der er et minimumsantal af aktier, investorer skal købe for hvert køb.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.