HomeOrdlisteBlue-Chip Lager

Blue-Chip Lager

Blue-chip aktier er aktier i veletablerede og finansielt stærke virksomheder, som normalt er førende inden for deres respektive sektorer. Disse virksomheder præsterer typisk exceptionelt i mange år og er i stand til at udholde perioder med uro væsentligt bedre end andre, mindre virksomheder.

Blue-chip-selskaber har også betydelige markedsvurderinger, høje aktiekurser, udbetaler regelmæssigt udbytte og er blandt de mest populære investeringsvalg. De fleste af disse virksomheder spores af benchmarkmarkedsindekser som S&P 500, Dow Jones Industrial Average (DJIA) og FTSE, blandt andre. Et par eksempler på sådanne virksomheder er Apple, Microsoft, IBM Corp., The Coca Cola Company og flere.

Selvom der ikke er nogen klare krav, som en virksomhed skal opfylde for at blive en blue-chip aktie, har størstedelen af disse virksomheder en markedsværdi på mindst 5 milliarder pund. Det er dog sikkert at sige, at alle blue-chip-virksomheder har robuste, økonomisk sunde forretninger og er førende inden for deres respektive brancher.

Blue chip aktier er almindeligvis meget likvide, fordi der er et konstant udbud og efterspørgsel efter disse aktier på markedet. På grund af deres stabilitet og ydeevne er blue-chip-aktier betydeligt mindre volatile end vækstaktier og er et foretrukket investeringsvalg for dem, der kan lide aktiver med lav risiko. På grund af deres høje likviditet kan investorer, der akut har brug for kontanter, normalt sælge deres blue-chip aktier meget hurtigt, fordi der altid er købere, der er interesserede i at erhverve disse aktier.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.

Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 25, 2022