Home » News » WWE-aktien rammer 52 ugers højdepunkt og trodser markedstendenserne i kølvandet på McMahon-skandalen

WWE-aktien rammer 52 ugers højdepunkt og trodser markedstendenserne i kølvandet på McMahon-skandalen

World Wrestling Entertainment, Inc. (NYSE: WWE) trodser bredere markedstendenser i år.

Selskabets aktie er steget mere end 50 % i 2022, når mandagens højeste niveau i 52 uger, og handles på niveauer, som den ikke har set siden sommeren 2019. S&P 500 er til sammenligning faldet mere end 20 % i år.

Aktiens stærke præstation i år opstod, da WWE’s live wrestling-begivenhedsforretning kom brølende tilbage efter måneder med Covid-restriktioner, og virksomheden blev i stigende grad genstand for salgsforhandlinger. Aktien fortsatte med at klare sig godt efter WWE’s mangeårige leder og største aktionær, Vince McMahon, trak sig tilbage fra virksomheden i løbet af sommeren i en sky af skandale.

Aktierne i WWE var faktisk flad mandag efter at have ramt $76,90. Virksomhedens markedsværdi er mere end 5,6 milliarder dollars.

Brancheinsidere mener, at WWE kan være et opkøbsmål. En aftale kan komme inden selskabets næste fornyelse af amerikanske tv-rettigheder – sandsynligvis annonceret i midten af 2023. WWEs nuværende amerikanske streamingaftale med NBCUniversals Peacock udløber i 2026.

Analytiker John Healy fra Northcoast Research, som dækker WWE, ser aktiens succes som et sammenløb af succesrige ratings, kommende muligheder for medieaftaler og spekulationerne om et muligt opkøb.

“Den spekulation har stået på i lang tid, og jeg tror altid vil være omkring dette selskab i betragtning af det unikke aktiv, det er, og ejerskabsstrukturen,” sagde Healy til CNBC mandag.

Han bemærkede også, at WWE er relativt isoleret fra forbrugertrends og sagde, at “to tredjedele af omsætningen kommer fra fastlåste forhold” med medievirksomheder. Givet et stærkt mættet mediemarked forventer Healy høje bud på rettighederne til “Raw” og “Smackdown”, som skal genforhandles i det kommende år.

WWE har også været nødt til at håndtere McMahons kontroverser. Han gik på pension i juli, efter at det blev afsløret, at han havde betalt næsten 20 millioner dollars i tidligere uregistrerede udgifter.

Af disse betalinger gik næsten 15 millioner dollars til at afgøre anklager om seksuelt misbrug fra fire kvinder mod McMahon i løbet af de sidste 16 år, og 5 millioner dollars gik til Donald Trumps fond fra donationer i 2007 og 2009.

WWE har antydet, at de stille pengebetalinger til påståede ofre, der allerede er genstand for en løbende uafhængig gennemgang overvåget af virksomhedens bestyrelse, er under undersøgelse af andre enheder.

Alligevel forblev WWE i familien. Stephanie McMahon, McMahons datter, overtog som formand og co-CEO sammen med Nick Khan, virksomhedens tidligere præsident. Stephanies mand og mangeårige wrestler Paul “Triple H” Levesque har overtaget som virksomhedens øverste kreative leder, rollen som den ældre McMahon havde før han gik på pension.

Vince McMahon, 77, er fortsat den største interessent i virksomheden med omkring 32% af aktierne.