Home » News » Forsyningsaktier er på et historisk dårligt løb; Har ikke gjort dette i 20 år

Forsyningsaktier er på et historisk dårligt løb; Har ikke gjort dette i 20 år

Værktøjer har taget et dyk, men forholdene, hvor det er sket, er meget usædvanlige.

Vi har set aktiekurserne falde ret støt gennem 2022, men konservative aktier har holdt sig ret godt. Udbyttevækst, lav volatilitet og forbrugsvarer har begrænset tab og lettet noget af smerten i dette hidtil usete år.

En af markedets bedst præsterende sektorer havde været forsyningsselskaber. Jeg siger “havde været”, fordi den tendens har gjort en bemærkelsesværdig vending.

Sektoren steg mere end 10 % i forhold til året så sent som i begyndelsen af september og klarede sig mere end 25 % bedre end S&P 500. Stemningen i de seneste tre uger inden for forsyningsvirksomheder er dog forværret kraftigt.

Det er lidt nysgerrigt. Det typiske miljø, hvor vi ser forsyningsselskaber klare sig særligt godt, er under nedgangsmarkeder. Hvis aktierne falder, har investorer en tendens til at bevæge sig ind i de førnævnte konservative aktiesektorer såvel som statsobligationer. Vi ved, at statsobligationer ikke fungerer i år, og det har været med til at forklare, hvorfor defensive aktier har klaret sig så godt.

Men den seneste måned har været en anomali. Forsyningsselskaber klarer sig dårligere, selvom aktiekurserne fortsætter med at falde. Og ikke bare en lille smule. Med meget! I løbet af de seneste 15 handelsdage har forsyningsselskaber (XLU) underperformeret S&P 500 (SPY) med mere end 10 %.

Hvis du ser tilbage på de 24 år, XLU har eksisteret, kan du se, at dette faktisk har været en sjælden begivenhed.

Hjælpeprogrammer og S&P 500 Returns

Du ville sandsynligvis ikke blive overrasket over de andre gange, det er sket.

  • 2001-2002: Teknikboble
  • 2008-2009: Finanskrise
  • 2015: Uønsket obligationskrise
  • 2018
  • 2019
  • 2022

Men igen, forsyningsselskaber klarer sig normalt dårligere end S&P 500, når forholdene er bullish. Når alt kommer til alt, når aktierne løber højere, ønsker investorer ikke at være konservative. De vil gerne være aggressive. I 2022 underperformer forsyningsselskaberne sig betydeligt, selvom det bredere marked er faldende.

Siden XLU debuterede i 1998, er dette kun sket en anden gang. I 2002, under teknologiboblen, underperformerede forsyningsselskaberne S&P 500 med mere end 10 %, mens S&P 500 var nede. Det er det.

2022 har været et af de mærkeligste markeder i historien. Små anekdoter som denne får bare året til at se mærkeligere ud.