Home » News » Wall Street stiger, efter at tal om økonomien sænker forventningerne

Wall Street stiger, efter at tal om økonomien sænker forventningerne

News Team

Amerikanske aktier tikker højere torsdag efter signaler om, at økonomien vokser meget kraftigere, end økonomer forventede.

S&P 500 steg 0,5 % i middagshandel og på vej til at sætte rekord for en femte dag i træk. Dow Jones Industrial Average steg 106 point, eller 0,3 %, kl. 11:30 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,6 % højere.

IBM (NYSE: IBM) var med til at lede markedet med en gevinst på 12,8 %, efter at det rapporterede et stærkere overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Det hjalp med at opveje et fald på 10,4 % for Tesla, (NASDAQ: TSLA), hvis indtjening og omsætning ikke levede op til prognoserne. Elbilproducenten advarede også om en markant lavere salgsvækst i år.

Men Wall Streets hovedfokus var på en rapport, der indikerede, at den amerikanske økonomi fortsætter med at dampe frem, og sønderrev sidste års prognoser for en forestående recession på grund af høje renter.

Økonomien voksede med en årlig hastighed på 3,3 % i de sidste tre måneder af 2023, ifølge et indledende skøn fra den amerikanske regering. Det var meget stærkere end de 1,8 % vækstøkonomer forventede ifølge FactSet. En sådan robust økonomi burde drive overskud til virksomheder, som er et af de vigtigste input, der sætter aktiekurserne.

Rapporten gav også en opmuntrende bekræftelse på, at inflationen fortsatte med at aftage i slutningen af 2023. Forhåbningerne er store om, at inflationen er afkølet nok fra sit højdepunkt for to somre siden til, at Federal Reserve kunne begynde at sænke renten i år. Det vil igen lette presset på de finansielle markeder og øge investeringspriserne.

Sådanne nedskæringer ville være en skarp vending fra de foregående to år med dramatiske forhøjelser til renter fra Fed, som forsøgte at få en smertefuldt høj inflation under kontrol.

“Overskriftsdataene er den perfekte blanding af stærkt forbrug og faldende inflation,” sagde Jamie Cox, managing partner for Harris Financial Group. “Det er præcis, hvad du vil se, hvis du kører Fed og ønsker at flytte renterne lavere i år.”

En separat rapport viste, at flere amerikanske arbejdere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge, men tallet forbliver lavt i forhold til historien og indikerer et stadig robust arbejdsmarked.

Selvfølgelig siger kritikere, at handlende på Wall Street stadig er alt for optimistiske med hensyn til, hvor mange gange Federal Reserve vil sænke renten i 2024, og hvornår det vil begynde. Handlende satser på en cirka møntflips chance for seks snit i år, hvilket ville være det dobbelte af, hvad Fed har indikeret.

Wall Street tilføjede også væddemål om, at Fed ville begynde at sænke renten så snart som marts efter morgenens økonomiske rapport. De stødte den opfattede sandsynlighed tættere på 50% ifølge data fra CME Group.

“Problemet for handlende er, at forventningerne til rentenedsættelser stadig har en vej at gå for at tilpasse sig den virkelighed, at Fed ikke behøver at have travlt med at skære,” siger Brian Jacobsen, cheføkonom i Annex Wealth Management.

De statslige renter faldt på obligationsmarkedet på baggrund af disse forventninger til rentenedsættelser. Renten på det 10-årige statsobligation faldt til 4,14% fra 4,16% før rapportens udgivelse og fra 4,18% sent onsdag. I oktober var det på 5 % og det højeste niveau siden 2007.

Andre steder på Wall Street fortsatte indtjeningssæsonen med at stige tempoet med mere end to dusin virksomheder i S&P 500, der rapporterede deres seneste resultater sent onsdag eller tidligt torsdag.

American Airlines steg 8,4% efter at have rapporteret et overskud for det seneste kvartal, der var mere end det dobbelte af, hvad analytikerne forventede. United Rentals sprang 13%, efter at udstyrsudlejningsselskabet rapporterede stærkere overskud end forventet, hævede sit udbytte og sagde, at det ville tilbagekøbe 1,5 milliarder dollars af sin aktie i år.

I den tabende ende af Wall Street faldt Humana 12,4 %, efter at forsikringsselskabet rapporterede dårligere resultater for slutningen af 2023 end forventet. Det gav også en prognose for hele året 2024, der faldt et godt stykke under Wall Streets estimat på grund af højere medicinske omkostninger. Andre forsikringsselskaber faldt også, herunder et fald på 5,6% for UnitedHealth Group.

I Europa var aktieindekserne kun lidt ændret, efter at Den Europæiske Centralbank holdt renterne stabile.

I Asien steg aktierne mere i Kina, efter at myndighederne tog skridt i håb om at styrke finansmarkederne og økonomien. De steg med 2 % i Hong Kong og 3 % i Shanghai, men forbliver nede i året indtil videre.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-rises-after-data-on-the-economy-stomps-expectations/