Home » News » Wall Street spoler stadig efter varme amerikanske inflationsdata forsvinder forhåbninger om rentenedsættelse.

Wall Street spoler stadig efter varme amerikanske inflationsdata forsvinder forhåbninger om rentenedsættelse.

News Team

Wall Street fortsatte med at vælte torsdag fra en varmere end forventet inflationsrapport, der fik aktierne til at falde en dag tidligere.

Futures for S&P 500 og Dow Jones Industrial Average faldt hver 0,5 % før klokken.

Federal Reserve har ventet på flere beviser for at vise, at inflationen er på vej ned mod sit mål på 2 %, men de seneste tre måneder har vist, at priserne forbliver høje. Efter en opmuntrende afkøling sidste år er frygten nu, at inflationen kan sidde fast, efter at inflationsrapporterne for januar, februar og marts alle kom varmere end forventet, sammen med data om økonomien generelt.

På Wall Street har det rejst frygt for, at Federal Reserve vil holde tilbage med at levere de rentesænkninger, som handlende higer efter og har satset på.

Høje renter arbejder på at underbyde inflationen ved at bremse økonomien og skade investeringspriserne. Frygten er, at satser, der er for høje for længe, kan forårsage en recession.

Handlende skærpede kraftigt væddemål om, at Fed kunne begynde at sænke renten i juni. I begyndelsen af året forudsagde de seks eller flere nedskæringer frem til 2024.

Denne pessimisme skubbede obligationsrenterne op, hvor renten på det 10-årige statsobligation stabiliserede sig på 4,55 % tidligt torsdag efter at være hoppet fra 4,36 % i onsdagens inflationsrapport. Den to-årige rente, som bevæger sig mere i forhold til forventningerne til Fed-handlingen, forblev på 4,97 %. Det var på 4,74% før forbrugerprisdata blev offentliggjort.

Senere torsdag kommer regeringens rapport om inflation på engrosniveau sammen med de seneste data om amerikanske fyringer.

Inden for aktiehandel skred CarMax 9,5% efter, at brugtbilsforhandlerens salg og overskud i fjerde kvartal ikke levede op til Wall Streets forventninger. Salg og fortjeneste faldt begge i forhold til et år siden, da højere renter gav bilhandlere en pause.

Andre steder i Europa ved middagstid faldt Tysklands DAX 0,7 %. CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London faldt hver 0,3 pct.

Sydkoreanske aktier var kun lidt ændret, efter at det regerende konservative parti led et knusende nederlag ved et parlamentsvalg. Kospi’en steg mindre end 0,1% højere til 2.706,96.

Kina rapporterede, at forbrugerinflationen steg 0,1 % i marts, mens priserne betalt af producenterne, producentprisindekset, faldt 2,8 % fra året før. Dataene tyder på et vedvarende deflationspres på grund af lav efterspørgsel, da ejendomsudviklere, banker og lokale regeringer kæmper med høje gældsniveauer.

Andre steder i Asien tabte Tokyos Nikkei 225 0,4% til 39.442,63, og Hang Seng i Hong Kong faldt 0,1% til 17.118,27.

Shanghai Composite-indekset steg 0,2 % til 3.032,01, og S&P/ASX 200 faldt 0,4 % til 7.813,60.

Bangkoks SET tabte 0,3 %, og Taiwans Taiex faldt 0,1 %.

I anden handel tidligt torsdag faldt den amerikanske benchmark-råolie med 50 cent til 85,71 $ pr. tønde i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange.

Brent-råolie, den internationale standard, faldt 40 cent til 90,08 $ pr. tønde.

Den amerikanske dollar faldt til 153,06 japanske yen fra 153,17 yen, og handlede tæt på det højeste niveau i 34 år. Yenen er svækket på baggrund af forventninger om, at forskellen mellem renterne i Japan, som er tæt på nul, og renterne i USA vil forblive stort i en overskuelig fremtid.

Euroen faldt til $1,0730 fra $1,0746.

Onsdag faldt S&P 500 0,9 pct. Dow Jones Industrial Average faldt 1,1 %, og Nasdaq-indekset faldt 0,8 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-still-reeling-after-hot-us-inflation-data-foils-rate-cut-hopes/