Home » News » Wall St ramt, da varme inflationsdata hæmmer forventningerne om rentenedsættelser.

Wall St ramt, da varme inflationsdata hæmmer forventningerne om rentenedsættelser.

News Team

Wall Streets vigtigste aktieindeks faldt onsdag, da investorerne blev risikovillige, efter at en inflationsmåling, der var stærkere end ventet, slukkede håbet om, at Federal Reserve skulle starte sin monetære lempelsescyklus i juni.

De amerikanske forbrugerpriser steg mere end forventet i marts, da amerikanerne betalte mere for benzin og lejeboliger, hvilket fik finansmarkederne til at antage, at centralbanken ville udsætte rentesænkningen til september.

Forbrugerprisindekset (CPI) steg 0,4 % på månedsbasis i marts. Årligt steg den 3,5 % mod en estimeret vækst på 3,4 %.

Eksklusive flygtige fødevare- og energikomponenter steg kernetallet 0,4 % måned-til-måned i marts. Årligt steg den med 3,8 %, mod den anslåede stigning på 3,7 %.

“Hvis det var det eneste tal, der var skuffende, ville vi sige, at lad os ikke gøre for stor en aftale om det, men det er tredje måned i træk, at rapporten har været varmere end forventet,” siger Bob Doll, CEO og CIO. hos Crossmark Global Investments.

“Så det, den siger, er, at inflationen ikke er under kontrol, og det er derfor usandsynligt, at Fed vil sænke renten på et tidspunkt.”

Handlerne sænkede satsningerne på, at Fed sænkede renten i juni efter CPI-rapporten, og estimerede, at centralbanken vil vente til september, før den foretager sin første nedsættelse.

Renterne på statsobligationer steg, efter at dataene blev offentliggjort, og den 10-årige note steg tilbage til 4,5008 % – det højeste niveau siden november sidste år.

Referatet fra Feds møde i marts, hvor den holdt fast ved sin vejledning om tre rentenedsættelser i år, kommer senere på dagen og kan være afgørende for at måle centralbankens holdning til lempelser af politikken.

Alle 11 S&P 500-sektorer handlede lavere. Ejendomssektoren, der førte til faldene, faldt 4,0 % og var på vej mod sit værste fald på én dag siden juni 2022.

Andre rentefølsomme sektorer såsom forsyningsvirksomheder faldt 1,8 %, mens small-cap Russell 2000-indekset tabte 2,4 %.

Klokken 11:20 ET var Dow Jones Industrial Average faldet med 460,95 point eller 1,19% til 38.422,72, S&P 500 var nede med 55,84 point eller 1,07% til 5154,07, og Nasdaq 1 eller 81. Composite var nede med 1 eller 1.1 point. % ved 16.125,35.

De fleste megacap-vækstaktier faldt, men AI-giganten Nvidia (NASDAQ: NVDA) modtog tendensen og var sidst op 1,4 %.

Blandt enkeltaktier steg amerikansk-noterede aktier i Alibaba (NYSE: BABA) 1,3 %, efter at selskabets medstifter Jack Ma skrev et langt notat til medarbejderne tirsdag, hvor han udtrykte støtte til internetgigantens omstruktureringsbestræbelser – et sjældent træk fra milliardæren. som har brugt de sidste par år væk fra rampelyset.

Faldende udstedelser oversteg antallet af fremrykkere for et 8,09-til-1-forhold på NYSE og for et 3,99-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P-indekset noterede tre nye 52-ugers højdepunkter og syv nye lavpunkter, mens Nasdaq noterede 26 nye højder og 128 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-battered-as-hot-inflation-data-stymies-rate-cut-hopes/