Home » News » Wall Street ser ud til at være glat, da Feds Powell dæmper rate peak bets

Wall Street ser ud til at være glat, da Feds Powell dæmper rate peak bets

News Team

Amerikanske aktier så ud til en blandet til lavere start i fredags, mens dollaren var stabil, da høgeagtige kommentarer fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell dæmpede forventningerne om et toppunkt i renten.

Ved 1210 GMT var S&P 500-futures flad, mens Nasdaq-futures faldt 0,2%.

Globalt var stemningsmusikken dyster, hvor MSCI’s bredeste indeks over verdensaktier (.MIWD00000PUS) svævede nær en uges laveste på 659,86, et fald på 0,4 % og på vej mod en fjerde session med tab og et ugentligt fald på omkring 0,5 %.

Europæiske aktier brugte sessionen i minus med STOXX 600 (.STOXX) faldet 1% ved 1215 GMT. Tysklands DAX (.GDAXI) faldt 0,8 %, mens Frankrigs CAC 40 (.FCHI) og Storbritanniens FTSE (.FTSE) begge faldt over 1 %.

Fed-embedsmænd, inklusive Powell, udtrykte torsdag usikkerhed om deres kamp mod inflationen og tilføjede, at de ville stramme politikken yderligere, hvis det skulle være nødvendigt.

Powells kommentarer sammen med en svag auktion på $24 milliarder i 30-årige statsobligationer skubbede afkastet op, kastede en skygge af aktier og gav støtte til dollaren.

“Svag efterspørgsel efter lange amerikanske papirer får investorer til at spekulere på, om underskud i spiral kan udhule effektiviteten af pengepolitikken,” sagde Kenneth Broux hos Societe Generale (SOGN.PA) i et notat, og tilføjede, at dette ville være et hovedinvestor-tema for 2024 som USA. Stater forbereder sig til præsidentvalg.

Investorer havde ledt efter tegn på et amerikansk rentetop, efter at Fed holdt renterne stabile i sidste uge, et skridt, der styrkede spekulationerne om, at stramningscyklussen var forbi, hvilket ansporede til et kortvarigt opsving i risikable aktiver.

Nogle investorer sagde, at Powells høgagtige tilbøjelighed torsdag kan have været resultatet af en nylig opblødning af de finansielle forhold, efter at renterne er faldet i de seneste uger.

“Det seneste fald i amerikanske renter har sat spørgsmålstegn ved nødvendigheden af, at Fed øger renterne yderligere, især hvis markedsrenterne fortsætter med at justere nedad,” Bruno Schneller, administrerende direktør hos INVICO Asset Management.

De tre store amerikanske aktieindeks lukkede i torsdags lavere og fik de længste sejrsrækker for Nasdaq (.IXIC) og S&P 500 (.SPX) i to år, efterhånden som markedets væddemål på løsere pengepolitik falmede.

Amerikanske rentefutures har prissat omkring 60 % chance for en rentenedsættelse på Feds møde i juni 2024, ifølge CMEs FedWatch-værktøj, sammenlignet med odds på omkring 70 % før Powells tale.

Handlende ville holde et vågent øje med rentevolatiliteten, sagde INVICOs Schneller, som bemærkede, at markederne for nylig havde set betydelige udsving.

“En primær årsag til denne volatilitet er debatten om, hvorvidt den nuværende Fed funds-rente er for høj eller utilstrækkelig,” sagde han.

Asiatiske aktier lukkede dagen ned, da bekymringerne over verdens næststørste økonomi dukkede op igen, efter data torsdag viste, at kinesiske forbrugerpriser faldt igen.

Tapas Strickland, chef for markedsøkonomi hos NAB, sagde, at dataene holder presset på Beijing for at fortsætte med sin trinvise lempelse i penge- og finanspolitikken.

Renten på 10-årige statsobligationer lå på 4,6142 %, efter at have vundet 12 basispoint torsdag, deres største endagsstigning i tre uger.

På valutamarkederne vippede dollarindekset 0,07 % fra dets stigninger fra den dag til dagen og var sidst på 105,85. Dollaren var tæt på et års højeste på 151,43 yen og nåede en uges højder over for australske og newzealandske dollars.

Brent steg 95 cent til $80,96 per tønde, mens amerikansk råolie steg 90 cent til $76,64 per tønde, begge op tæt på 1% på dagen. Oliemarkedet har vaklet i denne uge på grund af efterspørgselsbekymringer, hvor en aftagende krigsrisikopræmie udløser et frasalg.

Spotguld faldt omkring 0,5 % til $1.947,60 per ounce og var på vej mod sin værste uge i mere end en måned, et fald på 1,8 %, da forhøjet udbytte og stærkere dollar vejede.

I kryptovalutaer holdt bitcoin og ether tæt på højdepunkter i flere måneder, med fornyede spekulationer over den forestående godkendelse af en børshandlet bitcoin-fond, der puster nyt liv i de digitale aktiver.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-looks-to-slippery-open-as-feds-powell-quells-rate-peak-bets/