Home » News » Asiatiske aktier stiger trods kinesisk ejendomsnedgang

Asiatiske aktier stiger trods kinesisk ejendomsnedgang

News Team

De asiatiske aktiemarkeder steg torsdag, og dollaren blev styrket, selv da globale investorer igen solgte den urolige fastlands-kinesiske ejendomssektor ud.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan steg med 0,1 % og steg 4,3 % indtil videre i denne måned.

Renten på benchmark 10-årige statsobligationer nåede 4,4902 % sammenlignet med deres amerikanske lukning på 4,508 % onsdag.

Den toårige rente, som stiger med handlendes forventninger om højere Fed-fondsrenter, rørte 4,9277 % sammenlignet med en amerikansk lukning på 4,936 %.

Australske aktier steg 0,26 %, mens Japans Nikkei-aktieindeks steg 1,53 %.

Hongkongs Hang Seng-indeks vendte en tidlig stigning og faldt 0,25 % om eftermiddagen, mens Kinas bluechip CSI300-indeks var 0,1 % højere.

Kinas urolige ejendomssektor bliver nøje overvåget torsdag, efter at de fleste større aktier steg en dag tidligere efter en Reuters-rapport om, at Ping An Insurance Group var blevet bedt af de kinesiske myndigheder om at tage en kontrollerende aktiepost i Country Garden Holdings.

En talsmand for Ping An sagde, at virksomheden ikke var blevet kontaktet af regeringen og afviste Reuters-rapporten, der citerede fire kilder, der er bekendt med planen.

Hang Seng Mainland Properties Index faldt 3,73 % torsdag, og Hang Seng Properties Index, som dækker Hong Kong-udviklere, faldt 0,7 %.

“Jeg tror, at aktieinvestorer stadig viger tilbage fra kinesisk ejendom, fordi der er så mange ukendte,” sagde Jason Lui, BNP Paribas’ chef for APAC Equity & Derivative Strategy.

“Det er svært at bede investorer om at vende tilbage til nedgangsdagene før ejendommen, fundamentalt set kommer ejendom til at spille en meget anderledes rolle i den kinesiske økonomiske udvikling fremadrettet.

“Ejendom skal holde op med at hæmme BNP og stemning, så investorer kan gå videre til de reelle vækstdrivere.”

I tidlige europæiske handler steg Euro Stoxx 50-futures i panregionen med 0,1 %, tyske DAX-futures faldt 0,05 %, FTSE-futures faldt 0,16 % til 7.401,5,

Amerikanske aktiefutures, S&P 500 e-minis, faldt 0,06 % til 4.396,8.

Kinesiske inflationstal for oktober offentliggjort torsdag viste et fald på 0,1 % sammenlignet med september og et fald på 0,2 % fra et år ifølge officielle statistikker.

Dollaren faldt 0,03% over for yenen til 150,93. Det bevæger sig tilbage mod sit højeste i år på 151,74 den 31. oktober.

Den europæiske fælles valuta steg 0,0 % på dagen til 1,0708 $, efter at have steget 1,25 % på en måned, mens dollarindekset, som følger dollaren mod en kurv af valutaer fra andre store handelspartnere, steg til 105,51.

Dollaren er vendt tilbage fra sidste uges skarpe frasalg på grund af stigende tillid, at Fed er afsluttet med at hæve renten. Der er mindre enighed om, hvorvidt en rentenedsættelse er i horisonten med inflationen stadig over den amerikanske centralbanks mål på 2 %.

På Wall Street steg S&P 500 0,10 %, og Nasdaq Composite steg med 0,08 %. Dow Jones Industrial Average faldt 0,12 pct.

S&P 500 steg for ottende dag i træk og forlængede sin længste sejrsrække i to år.

Federal Reserve holdt i sidste uge den toneangivende dag-til-dag rente i det nuværende interval på 5,25%-5,50%, og centralbanken skal mødes igen medio næste måned.

De amerikanske ugentlige ansøgninger om ledighed, der blev offentliggjort torsdag, vil blive overvåget nøje som en indikator for, hvordan landets arbejdsmarked klarer sig. Økonomer forudser, at krav vil nå op på 219.000 efter at have nået 217.000 i sidste uge.

Oliepriserne faldt over 2 % onsdag til det laveste i mere end tre måneder på grund af bekymringer over aftagende efterspørgsel i USA og Kina.

I den asiatiske handel torsdag steg amerikansk råolie med 0,15 % til 75,44 dollar pr. tønde. Brent-olie steg til 79,68 dollar pr. tønde.

Guld var lidt lavere. Spotguld blev handlet til $1948,9332 per ounce. [GOL/]

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-rise-despite-chinese-property-slump/