Home » News » Wall St glider efterhånden som bumper lønningslister datafans bekymrer sig om rentenedsættelse.

Wall St glider efterhånden som bumper lønningslister datafans bekymrer sig om rentenedsættelse.

7 June 2024 Putem News Team

Wall Streets hovedindeks faldt fredag efter en meget stærkere end ventet beskæftigelsesrapport signalerede, at arbejdsmarkedet forbliver robust, hvilket dæmpede håbet om en begyndelse i september på politiske lempelser fra den amerikanske centralbank.

Arbejdsministeriets rapport viste, at ikke-landbrugsløn steg med 272.000 job i maj mod forventning om en stigning på 185.000. Den gennemsnitlige timeløn steg 0,4 % på månedsbasis, sammenlignet med en forventning om en vækst på 0,3 %.

Rentehandlere reducerede væddemål på en rentenedsættelse i september, og ser nu en chance på omkring 56 % mod 68 % før dataene, ifølge CME’s FedWatch-værktøj.

“Det er den type rapport, der ikke kommer til at få Fed til at ville ændre den kurs, den har været på, som skal beskrive behovet for højere renter og potentialet for stærk jobskabelse for at holde et opadgående pres på inflationen.” sagde Brian Nick, senior investeringsstrateg ved The Macro Institute.

Imidlertid steg arbejdsløsheden til 4 %, mod forventet 3,9 %. Ikke-landbrugsløntal for april og marts blev også revideret lavere.

“Det faktum, at du har disse to tal, der siger så forskellige ting, gør det meget svært for investorer og endnu sværere for centralbankfolk at vide præcis, hvad der foregår,” sagde Nick.

Alle otte S&P 500-sektorer var i tilbagegang, ledet af kursfølsomme ejendomsaktier. Small-cap Russell 2000-indekset faldt 0,7 % til et lavpunkt på én måned, mens PHLX Housing Index faldt 1,4 %.

Fredagens tal pegede på den underliggende styrke på det amerikanske arbejdsmarked og opvejede en række data over de seneste to uger, der indikerede potentiel svaghed og fik investorerne til at øge satsningen på en rentenedsættelse i september.

Blandt individuelle navne faldt GameStop 1,7% i volatil handel efter at have annonceret et potentielt aktieudbud og et fald i kvartalssalg. Forhandlerens aktier var oprindeligt steget, efter aktieinfluencer “Roaring Kitty” så ud til at vende tilbage til YouTube.

Andre såkaldte meme-aktier faldt også, hvor AMC Entertainment og Koss Corp faldt med henholdsvis 2,4 % og 4,3 %. Den detailfokuserede handelsplatform Robinhood steg 1,0 pct.

Klokken 9:45 ET var Dow Jones Industrial Average faldet med 9,24 point eller 0,02 %, til 38.876,93, S&P 500 faldt 9,05 point eller 0,17 % til 5.343,91, og Nasdaq Composite faldt 2,9 eller 02 point. % ved 17.123,91.

Alligevel var alle tre indekser på vej til en ugentlig stigning, understøttet af stigninger registreret tidligere på ugen.

I mellemtiden faldt AI-darling Nvidia 1,8%, på vej til at forlænge den forrige sessions tab, hvor værdiansættelsen igen faldt under $3 billioner.

Chipproducentens meget ventede 10-til-1 aktiesplit kommer efter markedernes lukning og kan gøre aktien på mere end 1.000 USD billigere for investorerne.

Lyft-aktien steg 5,3% efter en prognose på 15% årlig vækst i sine bruttobookinger gennem 2027 efter markedernes lukning torsdag.

Faldende udstedelser oversteg antallet af avancere med et 4,00-til-1-forhold på NYSE og et 2,73-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P-indekset noterede syv nye højder i 52 uger og fem nye lavpunkter, mens Nasdaq noterede 11 nye højder og 54 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-slips-as-bumper-payrolls-data-fans-rate-cut-worries/