Home » News » Wall St dæmpes, da investorerne holder pause forud for store virksomheders indtjening.

Wall St dæmpes, da investorerne holder pause forud for store virksomheders indtjening.

News Team

Wall Streets hovedindekser var dæmpede mandag, da investorerne tog et pusterum efter den foregående uges rally, og afventede resultater fra store virksomheder, der kunne påvirke, om markederne ville opretholde deres rekordhøjder eller fald.

Dow Jones Industrial Average faldt 89,46 point eller 0,21 % til 43.186,45, S&P 500 tabte 4,31 point eller 0,07 % til 5.860,36 og Nasdaq Composite steg med 3,00 point eller 0,184,1 %.

De statslige renter steg, og renten på den toneangivende 10-årige obligation steg så højt som 4,14 %, hvilket pressede rentefølsomme aktier.

Ejendomssektoren tabte 0,8 % på baggrund af bredere markedsfald. Consumer Discretionary faldt 0,7%, vejet af Tesla og Amazon.com , som faldt henholdsvis 1,5% og 1,2%.

Af den såkaldte Magnificent Seven-gruppe af aktier skred de fleste. Nvidia og Alphabet steg dog med henholdsvis 1,6 % og 0,2 %.

De fleste chipaktier faldt også, hvilket sendte det bredere Semiconductor-indeks ned 0,2 %.

Boeings 5% hop holdt tabene på Dow i skak efter nyheden om, at arbejdere kunne stemme om en ny aftale for at afslutte en kostbar fem uger lang strejke.

En stort set positiv start på den kvartalsvise indtjeningssæson og positive økonomiske data havde drevet indekserne op i de seneste to uger. De tre store indekser registrerede en sjette uge i træk med fremgang i fredags, i deres bedste sejrsrække hidtil i år.

“Det, vi ser i dag, er et marked, der dybest set tager lidt af et pusterum og sandsynligvis konsoliderer nogle af de stærke gevinster, som vi havde i sidste uge,” sagde Peter Cardillo, chefmarkedsøkonom hos Spartan Capital Securities.

“Markedet lukkede i sidste uge på rekordhøje niveauer og på trods af opløbet i renterne… forbliver det modstandsdygtigt, fordi indtjeningen kommer bedre end forventet.”

Optimismen omkring indtjening fortsatte forud for de 114 S&P 500-selskaber, der er planlagt til at rapportere resultater i denne uge, herunder Tesla, Coca-Cola og Texas Instruments. Af de virksomheder, der rapporterede fra fredag, slog 83,1% indtjeningsestimaterne ifølge data indsamlet af LSEG.

Risici såsom stigende geopolitiske spændinger i Mellemøsten, stigninger i statsobligationer og en vis volatilitet forud for det kommende amerikanske præsidentvalg presser dog aktierne.

På bredere markeder, forventede handler at klare sig godt, hvis den republikanske kandidat Donald Trump vinder i november, fangede bud, da meningsmålinger viste, at den tidligere amerikanske præsidents chancer blev bedre. [MKTS/GLOB]

“Når valgdatoen nærmer sig, kan selv små ændringer i stramme meningsmålinger føre til tilsyneladende uberegnelige udsving i markedsstemningen,” siger Danske Bank-analytikere.

Spirit Airlines steg i vejret med 33 %, efter at selskabet nåede til enighed om at forlænge en frist for refinansiering af gæld med to måneder.

Humana opnåede 2,3% efter en rapport sagde, at Cigna havde genoptaget fusionsforhandlinger med sundhedsforsikringsselskabet.

Boligsalg, flash-PMI-rapporter og rapporter om varige goder er på datadokumentationen hele ugen, ligesom Federal Reserves Beige Book.

Fed-embedsmænd Neel Kashkari, Jeffrey Schmid og Mary Daly er planlagt til at tale på dagen.

Faldende udstedelser oversteg antallet af avancere med et 1,79-til-1-forhold på NYSE og med et 1,74-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postede 29 nye 52-ugers højdepunkter og ingen nye lavpunkter, mens Nasdaq Composite noterede 44 nye højder og 12 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-muted-as-investors-pause-ahead-of-big-corporate-earnings/