Home » News » Vedanta-aktien stiger 15 % fra et års laveste niveau trods tab i 2. kvartal

Vedanta-aktien stiger 15 % fra et års laveste niveau trods tab i 2. kvartal

News Team

Vedanta (NYSE: VEDL) Ltd’s aktiekurs har oplevet en stigning på 15% fra sit etårige lavepunkt på Rs 207,85 den 28. september, på trods af et nettotab i 2. kvartal på Rs 1.783 crore forårsaget af trægt salg. Virksomhedens aluminium- og jern- og ståldivisioner har dog overgået markedsforudsigelser.

I en sekventiel sammenligning lykkedes det Vedanta at reducere sin nettogæld med Rs 1.700 crore til Rs 57.800 crore. Moderselskabet Vedanta Resources (VRL) forbereder sig på en gældsindbetaling på 1 mia. USD, der forfalder i januar 2024, oplyste CLSA.

Den globale mæglervirksomhed har givet Vedanta en ‘Outperform’-rating, men foreslået et aktiemål på Rs 230, hvilket indikerer en potentiel ulempe. Systematix Institutional Equities hævede på den anden side Vedantas målkurs til Rs 323 per aktie fra sine tidligere Rs 317, og værdiansatte virksomheden til 4,5 gange FY25 EV/Ebitda og under hensyntagen til lavere nettogældsniveauer.

Mæglerhuset fremhævede også fordelene ved en voldgiftskendelse og lavere skattesatser, som forventes at reducere pengestrømme i løbet af de næste fire til fem kvartaler.

Kotak Institutional Equities udtrykte bekymring over mulige refinansieringsudfordringer på grund af høje globale renter, svage råvarepriser og forhøjede risikopræmier. Firmaet advarede også om, at Vedantas høje gearing og negative Free Cash Flow (FCF) potentielt kunne begrænse fremtidige udbytteudlodninger.

InvestingPro Insights

Baseret på realtidsdata fra InvestingPro opererer Vedanta med en betydelig gældsbyrde. Dette stemmer overens med rapporten om Vedantas nettogældsreduktion, men virksomheden bærer stadig et betydeligt beløb på Rs 57.800 crore. Derudover brænder Vedanta hurtigt igennem kontanter, hvilket giver genlyd med bekymringer rejst af Kotak Institutional Equities om virksomhedens høje gearing og negative Free Cash Flow (FCF).

InvestingPro Tips tyder også på, at aktien i øjeblikket er i overkøbt territorium. Dette kan være et resultat af den seneste stigning på 15 % i aktiekursen fra dets et-årige lavpunkt. På trods af disse bekymringer forbliver Vedanta en fremtrædende aktør i industrien for husholdningsgoder, hvilket potentielt kan påvirke dets fremtidige resultater.

For mere omfattende indsigt og yderligere tips kan du overveje at udforske InvestingPros produkttilbud. I alt er der 15 InvestingPro Tips tilgængelige til Vedanta, som giver en mere grundig forståelse af virksomhedens finansielle sundhed og markedspositionering.

Source: https://buystocks.co.uk/news/vedanta-shares-climb-15-from-one-year-low-despite-q2-losses/