Home » News » ASX-virksomheder stiger midt i markedsstigninger og lovende økonomiske opdateringer

ASX-virksomheder stiger midt i markedsstigninger og lovende økonomiske opdateringer

News Team

S&P/ASX 200-indekset oplevede en mild stigning på 0,25 % i dag, med vigtige stigninger ledet af fire ASX-selskaber, HMC Capital Ltd, James Hardie (NYSE: JHX) Industries plc, Piedmont Lithium Inc og WA1 Resources Ltd.

Aktierne i HMC Capital Ltd steg 3% til A$4,73 (USD1 = AUD1,5535) i dag, efter at Bell Potter indledte dækning med en Køb-rating og en målkurs på A$5,55. Tiltaget understreger en præference for Real Estate Investment Trusts (REIT’er) i specifikke undersektorer såsom sundhedspleje og tankstationer, især dem med lave fremtidige renteudgifter.

James Hardie Industries plc-aktien oplevede også en markant stigning i dag og steg med 13% til A$46,65. Dette fulgte efter selskabets opdatering for 2. kvartal, som rapporterede et fladt nettosalg på 998,8 millioner dollars, men en stigning på 2 % i den justerede nettoindkomst til rekordhøje 178,9 millioner dollars.

Piedmont Lithium Incs aktiekurs steg med 3% til 44,2 cent i dag, efter at selskabet annoncerede sin første kvartalsvise omsætning og resultatrapport nogensinde. Firmaet indsendte $47 millioner fra salg af lithiumkoncentrat på 29.011 dmt og rapporterede en bruttofortjeneste på $24 millioner.

WA1 Resources Ltd’s aktier steg med 17% til A$11,01 i dag efter afsløringen af borehulsresultater fra Luni-karbonatitten, der fremhæver igangværende højkvalitets niobiummineralisering.

I modsætning hertil var det en hård session for nogle mineaktier på S&P/ASX 200-indekset, som kun steg lidt med 0,1 % til 6.986,2 point. BHP Group (NYSE:BHP) Ltd’s aktier faldt med 2,5% til A$44,41 midt i faldende råvarepriser og svage globale økonomiske data, der påvirker efterspørgselsudsigterne. Jupiter Mines Ltd’s aktiekurs faldt med 2,5% til 18,5 cent efter en opdatering om dets fjerntliggende EV Battery Market-tilgangsstrategi. Karoon Energy Ltd’s aktier faldt med 3% til A$2,33, da oliepriserne ramte det laveste niveau siden juli, og de amerikanske råolieforsyninger steg. Endelig faldt Newmont Corporations aktier med 4 % til 56,26 A$, da investorer solgte guldaktier på grund af faldende efterspørgsel efter aktiver i sikker havn, hvilket afspejles i S&P/ASX All Ordinaries Gold-indeksets fald på 2,4 % i dag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asx-companies-surge-amid-market-uptick-and-promising-financial-updates/