Home » News » Wells Fargo-aktier hopper 3 %, da banken topper forventningerne på trods af øgede udlånstabsreserver

Wells Fargo-aktier hopper 3 %, da banken topper forventningerne på trods af øgede udlånstabsreserver

Wells Fargo & Co (NYSE: WFC) sagde fredag, at de stadig ser historisk lave udeståender på lån, men det tog en beslutning om at opbygge reserver, efterhånden som økonomien aftager, hvilket skærer ind i dets overskud i tredje kvartal.

Wells Fargo-aktien steg mere end 3%, da dens resultater oversteg forventningerne.

Her er hvordan banken klarede sig sammenlignet med Refinitiv-estimater:

  • Indtjening pr. aktie: $1,30 justeret vs. $1,09 forventet
  • Omsætning: 19,51 milliarder USD mod forventet 18,78 milliarder USD

I kvartalet, der sluttede den 30. september, faldt nettoindkomsten med mere end 30% til 3,53 milliarder dollars, eller 85 cents per aktie, fra 5,12 milliarder dollars eller 1,17 dollars per aktie i samme kvartal for et år siden.

Efter justeringer tjente Wells $1,30 per aktie, hvilket toppede analytikeres skøn.

Selskabets præstationer blev betydeligt skadet af driftstab på 2 milliarder dollars, eller 45 cents per aktie, relateret til retssager, kundeudbedring og regulatoriske forhold, sagde selskabet i en erklæring.

Wells opererer under en række samtykkeordrer, der er knyttet til dens skandale med falske konti i 2016, herunder en fra Fed, der begrænser dens vækst i aktiver.

I den seneste periode afsatte banken 784 millioner dollars til kredittab efter at have reduceret sine hensættelser med 1,4 milliarder dollars for et år siden. Hensættelsen omfattede en stigning på 385 millioner dollars i godtgørelsen for kredittab, der afspejlede vækst i lån og et mindre gunstigt økonomisk miljø, sagde banken.

“Wells Fargo er godt positioneret, da vi vil fortsætte med at drage fordel af højere priser og løbende disciplineret udgiftsstyring,” sagde administrerende direktør Charlie Scharf i en erklæring. “Både forbruger- og erhvervskunder er fortsat i en stærk finansiel tilstand, og vi ser fortsat historisk lave restancer og høje betalingsrater på tværs af vores porteføljer.”

Som den mest realkreditafhængige af de seks største amerikanske banker stod Wells Fargo over for pres, da salgs- og refinansieringsaktiviteten er faldet stejlt, efterhånden som den gennemsnitlige rente for et 30-årigt realkreditlån er steget til det højeste niveau i 20 år tæt på 7 %.

Wells Fargo sagde, at indtægterne fra boliglån faldt med 52 % i tredje kvartal, da tempoet i realkreditlånet aftog. Udlån til boliger faldt med 59 % i forhold til samme periode året før til 21,5 milliarder USD.

Det er en af virkningerne af Federal Reserves kampagne for at bekæmpe inflationen ved aggressivt at hæve renten. Wells Fargo, med sit fokus på detail- og kommercielle bankvirksomhed, forventedes i vid udstrækning at være en af de store modtagere af højere renter.

Nettorenteindtægterne steg 36%, primært på grund af virkningen af højere renter og højere lånesaldi, sagde banken.

Wells’ bedre end forventet omsætning blev understøttet af et 28% hop i banksektoren på grund af stærkere finansforvaltningsresultater. Omsætningen fra erhvervsejendomme steg 29%, hvilket afspejler højere lånesaldi og virkningen af højere renter, sagde banken.

Bekymringerne om, at Fed utilsigtet ville vippe økonomien ud i recession, er vokset i år, hvilket tynger bankernes aktier. Det skyldes, at flere låntagere ville misligholde lån, fra kreditkort til realkreditlån til kommercielle kreditlinjer, i en recession.

Aktierne i Wells er faldet omkring 12% i år, hvilket klarer sig bedre end S&P 500.

Læs hele indtjeningsmeddelelsen.