Home » News » Uber-aktier dukker op, da selskabet er planlagt til at tilslutte sig S&P 500

Uber-aktier dukker op, da selskabet er planlagt til at tilslutte sig S&P 500

News Team

Aktierne i Uber (NYSE: UBER) steg mere end 5% mandag, efter at S&P Dow Jones Indices fredag meddelte, at selskabet, der sætter pris på, er blevet udvalgt til at tilslutte sig S&P 500.

Ubers plads i benchmark-indekset er ifølge en pressemeddelelse først officiel 18. december, men det er almindeligt, at aktien stiger, da investorer ved, at forvaltere af indeksfonde, der følger S&P 500, vil tilføje den til deres porteføljer. Uber vil erstatte Sealed Air Corp. i S&P 500.

Analytikere hos Oppenheimer gentog deres outperform rating på aktien og hævede deres kursmål til $75 per aktie fra $65. De sagde, at Ubers billet til S&P 500 sandsynligvis vil hjælpe med at forbedre investorernes stemning omkring afkast.

“Efter inkluderingen forventer vi, at UBER læner sig op af vækst og aktietilbagekøb, hvilket burde øge investorernes stemning for vækst/afkast i 2024,” skrev analytikerne i et notat søndag.

Medlemmer af indekset skal have positiv indtjening i det seneste kvartal og over de foregående fire kvartaler i alt, ifølge S&P’s regler. Uber rapporterede en nettoindtægt på $221 millioner på $9,29 milliarder i omsætning for tredje kvartal, og i de seneste fire kvartaler samlet set genererede det mere end $1 milliard i overskud.

Uber har også en markedsværdi på omkring 118 milliarder dollar, hvilket overgår S&P’s kriterier om, at virksomheder skal have en justeret markedsværdi på mindst 14,5 milliarder dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/uber-shares-pop-as-company-is-slated-to-join-sp-500/