HomeNewsTwitter Ownership Saga Langt fra Over som Elon Musk Countersues

Twitter Ownership Saga Langt fra Over som Elon Musk Countersues

News Team

Iværksætteren og milliardæren Elon Musk har indledt en modsag mod Twitter Inc (NYSE: TWTR), det firma, han tidligere havde søgt at overtage, inden han trak sig ud af aftalen. Hans skridt kommer blot et par uger efter, at Twitter anlagde sag mod Musk i Delaware’s Chancery Court for at tvinge ham til at gennemføre salget på 44 milliarder dollars.

Musk afgav tilbuddet i april 2022, men meddelte, at han kort efter trak sig ud af aftalen. Det drejede sig om Twitters modvilje mod at give nøjagtige oplysninger om, hvor meget af dets trafik, der genereres af individuelle mennesker, og hvor meget, der er af PR-kampagner og automatiserede bots. Musk hævder, at den faktiske procentdel af “falsk” aktivitet på det sociale netværk er langt højere end Twitters hævdede 5%.

Hvis Musks påstande er korrekte, ville Twitters sande værdi være langt lavere end 44 milliarder dollars. Hans udkøbstilbud på 44 milliarder dollar var generøst selv i april. Twitters markedsværdi er dog faldet markant siden da. I skrivende stund ligger den omkring 31,8 milliarder dollars.

Virksomhedens værdi har sjældent været over 30 milliarder dollars siden dets børsnotering i november 2013, og eksperter har ofte spekuleret i, hvorfor et af verdens mest brugte sociale netværk har kæmpet for at tjene penge. Musk har været højtråbende i spørgsmålet og har hævdet, at han har ideer, der kan gøre Twitter rentabel.

Det har fremhævet et stort problem med internetøkonomien, siden det verdensomspændende internet begyndte at tilbyde adgang til masserne i 1993. De fleste informationer, der offentliggøres der, er tilgængelige gratis, ligesom tjenester for brugere til at udgive deres eget indhold. Betalingsvægge og abonnementer har for det meste været mislykkede, og kreditkort (i øjeblikket internettets primære betalingsmetode) kan ikke behandle små transaktioner eller mikrotransaktioner med det samme eller til en rimelig pris. Mange platforme har tyet til at “data-mine” deres brugere, som selv blev “produktet”, og sælge deres private og adfærdsmæssige data til tredjeparter.

Der har også været beskyldninger om, at nyheder og sociale medieplatforme har beskæftiget sig med hårdhændet censur i de senere år. Omvendt hævder andre, at disse udbydere ikke censurerer nok, hvilket resulterer i et “usikkert miljø” for nogle.

Twitter-prøvesagen skal begynde i oktober 2022

Twitters Chancery Court-sag mod Musk er sat til en fem-dages retssag, der starter den 17. oktober 2022. Retten har beføjelse til at tvinge specifikke handlinger fra parter, når de overvåger en sag, ofte i kontraktlige aftalesituationer, der ligner denne.

Musks modsag er også i Delaware, dog ikke den samme Chancery Court. Hans juridiske team anmodede om, at detaljer om sagen forbliver fortrolige – det er uvist, om nogen vil blive offentliggjort på noget tidspunkt, eller om sagen vil føre til en ny retssag.

Selvom medierne har stemplet sagerne som en “konflikt”, kan det være (som nogle har foreslået) en del af en strategi enten at sænke salgsprisen eller tvinge Twitter til at afsløre sin indre funktion i retten. Musks modsag kunne give en vis indflydelse på forhandlinger.

Musk er stadig meget interesseret i Twitter

Det skal bemærkes, at Musk er fortsat med at poste regelmæssigt på Twitter på trods af den anspændte juridiske situation. Ud over hans sædvanlige skæve indsigt og tilfældige tanker, har han også postet nogle tanker om, hvordan Twitter fungerer, og hvad dets plads skal være i medierummet. Det er klart, at han har en stærk interesse i platformens fremtid, hvilket tyder på, at han stadig gerne vil spille en rolle i at forbedre den.

“Interaktion med næsten alle twitter-konti ser ud til at være meget lavere i de seneste uger og dage. Nøjagtig?” Elon Musk (@elonmusk) den 30. juli 2022.

“Det er bestemt svært at finde en nyhedskilde, der er nøjagtig, relevant og ikke helt deprimerende!” han skrev. “Måske kan Twitter blive det”.

Uanset udfaldet af begge sager, kan Musk stadig i sidste ende blive enten den direkte ejer af Twitter eller en storaktionær. Selvom dette resultat ville glæde nogle og gøre andre vrede, ville det sandsynligvis forårsage en rystelse i, hvordan Twitter og sociale netværk generelt nærmer sig deres forretning.