HomeNewsHSBC løfter FTSE100, efterhånden som August får en forsigtig start, Amerikanske dollar falder

HSBC løfter FTSE100, efterhånden som August får en forsigtig start, Amerikanske dollar falder

News Team

Det har været en nervøs start på den nye måned for markeder i Europa med anstændige gevinster for finanssektoren, efter at HSBC trak gardinet ned for et positivt halvår for den britiske banksektor som helhed på baggrund af bekymringer på dets kernemarkeder i Asien.

Europa

Væk fra disse positive sider er de europæiske markeder faldet tilbage fra deres intradag-højde på rapporter om, at USA’s hustaler, Nancy Pelosi, ville lande i Taiwan i morgen aften på trods af kinesiske advarsler om ikke at gøre det.

Denne øgede spænding udgør lidt af et problem for USA, især i betragtning af Ruslands aggressive adfærd i Ukraine. Det vil være enormt svært for USA ikke at fortsætte med dette besøg, på trods af kinesisk utilfredshed, da det ville sende det forkerte budskab og give Kina opmuntring til at skubbe heldet længere ud, når det kommer til dets militære aktiviteter i Asien-regionen.

Dagens H1-tal fra Storbritanniens største bank ser ud til at vise en virksomhed, der klarer sig godt, idet den trækker på bekymringerne over sundheden i den kinesiske økonomi, og hjælper med at presse aktierne til deres højeste niveauer siden slutningen af juni og op over 20 % år til dato.

På trods af bekymringer i slutningen af 1. kvartal om, at de svagere økonomiske udsigter ville tynge bankens resultater i 2. kvartal, har dagens resultater fået banken til at returnere et meget stærkere sæt tal. 2. kvartals rapporterede overskud før skat steg til 5,8 mia. USD, hjulpet af en udskudt skattegevinst på 1,8 mia. USD og en stigning på 500 mio. USD i nedskrivninger til 1,1 mia. USD i første halvår.

Som følge heraf er resultatet efter skat i første halvår steget til 9,2 mia. USD, mens de rapporterede indtægter for samme periode er faldet en smule til 25,2 mia. USD.

Asien-forretningen gav som forventet størstedelen af bankens overskud i 1. halvår med 6,3 mia. USD på trods af forstyrrelsen forårsaget af Covid-restriktioner i den større Kina-region. Den britiske virksomhed klarede sig også godt med en stigning på 15 % i overskuddet til $2,5 mia. Banken nævnte virkningen af højere renter, da den forbedrede nettorentemarginalen til 1,35 %, op fra 1,2 % for et år siden.

På de bredere tal var det interessant at bemærke, at nettoudlån til kunder faldt fra samme periode for et år siden til £1,03 mia., hvilket måske ikke helt overraskende er, at dets største marked har været ramt af covid-restriktioner i det meste af dette år.

Med hensyn til udsigterne hævede banken sin guidance for nettorenteindtægter for dette år, og at den forventede at vende tilbage til at betale kvartalsvis udbytte i 2023 med den hensigt at forbedre udbetalingsprocenten på 50 % i 2023 og 2024. Dette ser ud til at være som svar på kritik fra aktionærer som Ping An, der var utilfredse med bankens beslutning om at suspendere udbyttet i 2020 på grund af pandemien. Ledelsen er fortsat med at skubbe tilbage på opfordringerne fra Ping An for at bryde forretningen op.

Pearson -aktier er sprunget til toppen af FTSE100 efter at have rapporteret en større end forventet stigning i H1 salg og overskud. Salget i første halvår steg med 12 % til 1,79 mia. GBP, hvilket var med til at øge det justerede driftsoverskud med 26 % til 160 mio. En stor del af forbedringen ser ud til at være kommet fra et spring i indtægterne i dets vurderinger og kvalifikationer, samt engelsk sprogindlæring, som begge oplevede en stigning på over 20 % i løbet af 1. halvår. Forbedringen i engelsk sprogindlæring hjalp med at reducere tabene til £4 mio. fra £13 mio. i samme periode for et år siden.

U.S.

Amerikanske markeder åbnede lavere efter rapporter om, at hustaleren Nancy Pelosi forventes at lande i Taiwan i morgen aften, trods advarsler fra Kina om ikke at blande sig i, hvad de ser som intern indenrigspolitik.

I M&A-nyheder meddelte Pepsico, at det ville tage en aktiepost på $8,5% i fitness-energidrikkeproducenten Celsius Holdings i en aftale til en værdi af $550 mio. til en pris på $75 pr. aktie.

På indtjeningsfronten har vi Microsoft -opkøbet Activision Blizzard, der rapporterer deres seneste Q2-tal. Siden Microsoft tog beslutningen om at betale $68,7 mia. for virksomheden, har det været bemærkelsesværdigt, at indtægterne i denne sektor er faldet fra deres pandemiske toppe. Dette er ikke helt overraskende i betragtning af, at folk nu kan gå ud og gå, men der har indtil videre været dyrebare små tegn på, at denne afmatning er ved at aftage. I 1. kvartal kom omsætningen et godt stykke under sidste års tal på 2,28 mia. USD til 1,77 mia. USD, mens overskuddet også var lavere end forventningerne til en andel på 0,64 ca. USD. Antallet af timer, brugerne brugte på at spille Call of Duty, faldt, og dette kunne meget vel være et andet område, der kunne begynde at mærke presset på leveomkostningerne i de kommende måneder. Q2 overskud forventes at komme på $0,48ca aktie.

Vi har også fået tal for andet kvartal fra Pinterest på baggrund af en svækkelse af annonceringsefterspørgslen med en omsætning, der forventes at komme op på 663,2 mio. USD og en andel på 0,18 ca. USD.

Boeing -aktierne er også steget højere efter at have afværget en strejke på dets fabrik i St. Louis og også fået godkendelse fra amerikanske regulatorer i deres forsøg på at genoptage leverancerne på deres 787 Dreamliner.

FX

Det har været endnu en dag med svaghed i den amerikanske dollar, hvilket er med til at levere et bredere bud til andre aktivklasser. Den svagere tone er primært drevet af forventninger om, at den amerikanske centralbank meget vel kan være tættere på slutningen af sin renteforhøjelsescyklus end begyndelsen. De seneste ISM-fremstillingstal førte også til en vis yderligere svaghed, da betalte priser faldt kraftigt til 60, det største fald på én måned siden 2010, hvilket tilføjede markedets tro på, at inflationspresset er aftagende.

Noget perverst på trods af beviser, der ser ud til at vise, at den kinesiske økonomi kæmper for at stige, nyder den australske dollar en stærk dag, men det kan have mere at gøre med, at RBA forventes at hæve renten i morgen med 50bps eller mere, da det søger at spille indhentning efter at være blevet fanget af dette års stigning i inflationen.

Den japanske yen fortsætter med at presse højere, efterhånden som divergensen mellem amerikanske og japanske renter fortsætter med at indsnævres, ligesom den får et lidt af et fristed bud på stigningen i geopolitiske spændinger mellem USA og Kina.

Råvarer

Efter en kraftig prisstigning i sidste uge, forud for denne uges OPEC+-møde, er oliepriserne faldet markant. Dagens fald ser ud til at være opstået som følge af bekymringer over den svækkede efterspørgsel. Den indledende katalysator var et fald i kinesiske fremstillings-PMI’er til et tilbagegangsområde i juli, mens større end forventet fald i de seneste europæiske tal har forstærket disse bekymringer såvel som faldende priser.

Kobberpriserne er også kommet under pres på grund af lignende bekymringer.

Volatilitet

USD/JPY-handlen viste sig at være noget af en outlier forud for weekendpausen med et nedadgående momentum, der accelererede i kølvandet på de mere dueagtige end forventet kommentarer fra Fed. Det sande skille her er imidlertid det faktum, at vi har set prisstigningen igen på, hvad der historisk set ville blive betragtet som et af de mest likvide par, da de underliggende vender tilbage til niveauer, der ikke er set i næsten to måneder. Daglig vol. kom ind på 16,15% mod 9,66% på måneden.

Kakaopriserne ser ujævne ud, da den amerikanske kontantkontrakt ser et bevægelse mod 12-måneders laveste niveau. Der er ingen begrænsning på udbuddet her, og recessionsfrygt har potentiale til at herske i efterspørgslen. En svækkelse af amerikansk dollar kan have mulighed for at give en vis støtte, men disse nedadrettede pres var tilstrækkelige til at drive volumen på amerikansk kakao til 45,71 % i fredags, op fra den månedlige aflæsning på 36 %.

En række amerikanske grøn energiaktier steg før weekendpausen på baggrund af nyheder om, at planer om føderal støtte i sektoren var ved at blive fremskridt. Den inflationære virkning af skyhøje brændstofomkostninger anses for at være nøglen til at hjælpe enhver lovgivning som denne med at blive vedtaget af lovgivere. CMC’s kurv af vedvarende energiselskaber sluttede i sidste uge på højder, der ikke er set siden november, med en daglig volum på 73% mod en måneds print på 68%.