Home » News » Trump aktietanke efter at have annonceret massivt aktiesalg.

Trump aktietanke efter at have annonceret massivt aktiesalg.

News Team

Trump Media & Technology Groups aktie vælter igen, efter at selskabet annoncerede en potentielt massiv ny tilstrømning af aktier. Det kæmpende selskab taber hurtigt penge, og et nyt aktieudbud kan hjælpe det med at holde sig oven vande.

Men der er en ulempe ved at gå tilbage til markedet med flere aktier: Tilføjelsen af 21,5 millioner aktier til salg annonceret i mandags vil tilføje mere end 15 % flere aktier til de offentligt tilgængelige aktier i Truth Social-ejeren. Det ville væsentligt devaluere eksisterende aktionærers andel – inklusive tidligere præsident Donald Trumps. Og det betyder, at millioner af aktier kan blive solgt.

Denne ansøgning søger at registrere alle aktier relateret til fusionen, der offentliggjorde Trump Media, inklusive dem, der er knyttet til warrants. Warrants giver indehaveren ret til at købe aktier i en virksomheds aktier til en fastsat pris.

“Troen er, at de vil bytte warranten til en aktieandel og derefter straks sælge den aktie,” sagde John Rekenthaler, vicepræsident for forskning hos Morningstar.

Matthew Tuttle, administrerende direktør for Tuttle Capital Management, siger, at ledelsen ville være “dum” ikke at sælge flere aktier, selvom tiltaget vil forstyrre aktionærerne.

Aktierne i TMTG (DJT) faldt omkring 17 % midt på dagen   Mandag. Aktien var steget kraftigt i de seneste måneder i forventning om at fusionere et blankcheck-opkøbsselskab med Trumps medieforretning. Men det har mistet mere end 60 % af sin værdi fra sit højdepunkt den 26. marts, dagen efter fusionen blev gennemført, og den begyndte at handle offentligt som TMTG.

“Når du ser et aktiespring, som du så dette spring, er et sekundært tilbud altid en risiko,” sagde Tuttle. “Jeg tror, at mange investorer i det her ikke ved det. … Du har sikkert mange Trump-fans, der sidder der og siger, hvad pokker?”

Alligevel vil aktiens nedgang baseret på denne seneste opdatering sandsynligvis være midlertidig, sagde han.

“Det her kommer til at irritere nogle mennesker. Andre mennesker kigger måske på det og prøver at købe dippen,” sagde Tuttle. “Så længe Trump er i nyhederne på en eller anden måde, form eller form, vil dette være en meme-aktie. Folk kommer til at handle med det.”

Aktionærer, herunder Trump, har allerede set deres beholdninger falde i værdi, siden selskabet blev børsnoteret.

Enhver, der købte Trump Media ved lukningen på $66,22 den 27. marts, har nu mistet mere end halvdelen af deres penge. De stejle fald har sat et hak i Trumps nettoformue. Den tidligere præsidents ejerandel blev vurderet til 5,2 milliarder dollars ved det højeste niveau for Trump Medias aktiekurs. Fra mandag morgen var det styrtdykket til omkring 2,3 milliarder dollars. Trumps nettoformue faldt omkring $400.000 mandag fra aktiens dyk.

Denne ansøgning søger også at registrere mere end 146 millioner aktier, der besiddes af nogle aktionærer til videresalg – inklusive alle 114,8 millioner af Trumps 78,8 millioner nuværende og 36 millioner potentielle aktier, der kunne tildeles, hvis aktiekursen holder over et vist niveau.

Selvom de ikke vil være i stand til at sælge disse aktier med det samme, betyder dette træk, at de er et skridt tættere på at være i stand til det, når resten af forbuddene er ryddet, inklusive en seks måneders lock-up periode, siger Michael Ohlrogge, associeret professor ved NYU School of Law.

Hvorfor Trump Media-aktien er så ustabil

Der er flere årsager bag bestandens iøjnefaldende udsving. Virksomheden er knyttet til Trump, en polariserende politisk figur, hvis tilknytning til aktien har tiltrukket sig granskning. Trump Medias offentlige debut markerede også den tidligere præsidents tilbagevenden til Wall Street efter flere års lovgivningsmæssige og juridiske forhindringer.

Eksperter har advaret detailinvestorer om at være forsigtige, hvis de vælger at handle aktien, især fordi selskabet ikke har de grundlæggende faktorer til at understøtte sin skyhøje værdiansættelse. Trump Media tabte 58 millioner dollars i 2023 og tjente kun 4,1 millioner dollars i omsætning.

Trump ejer i øjeblikket mere end 57% af selskabets aktier. Medmindre han skulle købe aktier i det nye offentlige udbud, ville Trump eje lige under halvdelen af selskabets børsnoterede aktier, efter at det har udstedt flere aktier.

Men virksomheden har brug for penge. Det har sagt, at det er meget i tvivl om dets evne til at fortsætte driften. Virksomheden genererer ringe omsætning, den mister millioner af dollars, og den mister også mange af sine brugere.

Selvom aktieudbuddet ikke var direkte relateret til Trumps straffesag, der begyndte mandag, bemærkede selskabet i en advarsel til potentielle investorer, at Trumps igangværende retssager udgør en risiko for selskabets omdømme og brand.

»Præsident Donald J. Trump er genstand for adskillige retssager. Et negativt resultat i en eller flere af de igangværende retssager kan påvirke TMTG negativt,” bemærkede virksomheden. “Hvis præsident Donald J. Trump skulle ophøre med at være i stand til at afsætte betydelig tid til Truth Social, ville TMTGs forretning blive negativt påvirket.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/trump-stock-tanks-after-announcing-massive-share-sale/