Home » News » Toronto aktier indstillet til ugentlig stigning på teknologi, energi boost

Toronto aktier indstillet til ugentlig stigning på teknologi, energi boost

News Team

Canadas vigtigste aktieindeks var lidt ændret i fredags, hvor stigninger i teknologiaktier blev opvejet af tab i forsyningsselskaber, mens investorer så frem til den amerikanske centralbanks møde i næste uge for at få fingerpeg om rentebanen.

Klokken 10:15 ET (15:15 GMT) steg Toronto Stock Exchanges S&P/TSX-sammensatte indeks med 4,99 point eller 0,02 % til 21.106,53. Benchmark-indekset er på vej til at logge ugentlige stigninger.

Energisektoren steg 0,1 % og skulle klare sig bedre end konkurrenterne i den første uge med stigninger siden 5. januar på trods af et fald i oliepriserne fredag. Hvis gevinsterne holder, vil energiaktierne have deres bedste uge siden midten af oktober.

Teknologiaktier førte fremgangen blandt sektorerne, steg med 0,6 % og er klar til at forlænge deres opadgående tendens til en tredje uge.

“Det canadiske marked ser positivt ud i dag på trods af faldende oliepriser. Dette skyldes, at mere cykliske områder som minedrift nyder godt af Kinas lempende finansielle forhold i denne uge”, siger Denis Taillefer, senior porteføljemanager hos Caldwell Investment Management.

Materialesektoren, som omfatter ædel- og uædle metaller, minearbejdere og gødningsvirksomheder, var flad på dagen. Indekset var sat til over 1 % fremgang for ugen.

Canadas aktier startede året med en lunken tone om usikkerhed omkring tidspunktet for de store centralbankers rentenedsættelser. Bank of Canada trøstede imidlertid i sin nylige politikgennemgang investorerne med indikationer på, at styrelsesrådet nu diskuterer, hvornår man skal begynde at lempe pengemængden.

TSX ramte torsdag sit højeste lukkeniveau siden maj 2022 boostet af energiaktier og positiv stemning efter stærk amerikansk økonomisk vækst.

Investorer så nu frem til næste uges møde i Federal Open Market Committee for at få flere fingerpeg om renteforløbet efter en in-line inflationsprint i december i USA, hvilket signalerede fortsat afdæmpning af prispresset.

“Kombineret med det stramme arbejdsmarked og meget stærkere BNP-print i denne uge, mener vi ikke, at der er nogen begrundelse for en rentenedsættelse fra marts fra Fed”, tilføjede Taillefer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/toronto-stocks-set-for-weekly-gain-on-tech-energy-boost/