Home » News » Det globale aktieindeks stiger, dollaren falder efter amerikansk inflationsmåling

Det globale aktieindeks stiger, dollaren falder efter amerikansk inflationsmåling

News Team

MSCI’s globale aktieindeks var på vej op, mens Wall Street-indeksene faldt fredag, og dollaren faldt, efter at den amerikanske centralbanks favoriserede inflationsmåling viste modererende priser i overensstemmelse med forventningerne for december.

Renterne på statskassen steg, efter at dataene tydede på, at Fed muligvis er i stand til at skabe en blød landing for den amerikanske økonomi.

Prisindekset for personlige forbrugsudgifter (PCE) steg 0,2% i sidste måned efter et urevideret fald på 0,1% i november, sagde handelsministeriets Bureau of Economic Analysis. I de 12 måneder frem til december steg PCE-prisindekset 2,6 %, hvilket matchede novembers ureviderede gevinst.

Alligevel steg det ventende amerikanske boligsalg i december med det mest siden juni 2020, hvilket indikerer, at potentielle købere kan blive trukket fra sidelinjen ved at stabilisere realkreditrenterne.

“Jeg tror, at dette giver Fed dækning for at sige, hvad den har sagt, som er, ‘hey, vi skal være datadrevne’, og jeg ved ikke, at vi ser meget, der peger i retning af en lavere rente. De (Fed) vil ikke gøre noget, hvis dataene fortæller dem at blive.” sagde Kim Forrest, investeringschef hos Bokeh Capital Partners i Pittsburgh.

“Men jeg kan heller ikke se noget, der peger på en højere rente, og det er godt nok for nu.”

MSCIs verdensaktieindeks, som sporer aktier i 49 nationer, steg 0,14 % og nåede sit højeste niveau i næsten to år.

På Wall Street var Dow Jones Industrial Average kl. 10:31 steget med 88,80 point eller 0,23 % til 38.137,93, mens S&P 500 steg 4,11 point eller 0,08 % til 4.898,27 og Nasdaq Composite var nede med 8,26 point. eller 0,05 % til 15.502,24.

Europas aktieindeks steg 1,05 % og var på vej mod en ugentlig stigning på 3 %, hvilket ville være det største siden ugen, der startede den 30. oktober.

Det var efter, at Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag signalerede, at den kunne sænke renten inden april. Mens ECB-chef Christine Lagarde sagde, at det var “for tidligt” at diskutere lempelser, prissatte pengemarkederne en chance på næsten 85 % for en rentenedsættelse i første kvartal i april.

I valutaer faldt dollarindekset, som følger dollaren mod en kurv af valutaer fra andre store handelspartnere, med 0,12 % på dagen.

Dollaren steg 0,31% over for yenen til 148,11, men euroen steg 0,1% til $1,0856.

I statsobligationer var handelen volatil efter dataene, men senest var renten på benchmark 10-årige statsobligationer op til 4,1624 % fra dens amerikanske lukning på 4,132 % torsdag. Den toårige rente, som stiger med handlendes forventninger om højere Fed-fondsrenter, rørte 4,3551 % sammenlignet med en amerikansk lukning på 4,314 %.

Inden for råvarer var oliepriserne på vej mod en anden ugentlig stigning i træk. Amerikansk råolie steg indtil videre i dag, da positiv amerikansk økonomisk vækst og tegn på kinesisk stimulans øgede efterspørgselsstemningen, mens bekymringer om udbuddet i Mellemøsten gav yderligere støtte.

Amerikansk råolie steg 0,12 % til 77,46 USD pr. tønde. Brent-olie steg til $82,62 pr. tønde.

I Asien lukkede MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier eksklusiv Japan ned 0,4%, men snuppede en tre-ugers tabsrække til en 1,6% ugentlig stigning.

Kinas CSI blue-chip-indeks faldt med 0,3 % fredag, men opnåede en ugentlig stigning på næsten 2 % efter tre ugers tab.

Investorer hældte næsten 12 milliarder dollars ind i kinesiske aktiefonde i ugen frem til onsdag, beregnede en rapport fra BofA Global Research fredag. Det er den største tilgang siden 2015 og den næststørste nogensinde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/global-stock-index-edges-up-dollar-falls-after-u-s-inflation-reading/