HomeNewsTop 5 boligbyggere at købe midt i et boomende boligmarked

Top 5 boligbyggere at købe midt i et boomende boligmarked

Mircea Vasiu

Huspriserne i USA har nået rekordhøje niveauer. Her er fem boligbyggere at købe for at drage fordel af det blomstrende boligmarked: Owens Corning, Pulte Group, NVR, Whirlpool Corporation og Masco Corporation.

Det amerikanske boligmarked kom sig efter boligkrisen i 2008-2009, og boligpriserne har nået rekordhøje niveauer under COVID-19-pandemien. Huspriserne voksede med over 18 % år/år i september 2021, og tendensen har fortsat uformindsket siden.

Som sådan er boligbyggere godt positioneret til at bekæmpe inflationen, da stigningen i boligpriserne overvinder inflationsraten. Faktisk er fast ejendom en form for sikring mod inflation, en alternativ investering sammenlignet med handel med kun langtidsaktier.

Her er fem boligbyggere, du kan overveje at tilføje til din portefølje, da boligmarkedet boomer: Owens Corning, Pulte Group, NVR, Whirlpool Corporation og Masco Corporation.

Owens Corning

Owens Corning laver tagdækning og isolering, og det er baseret i Toledo, Ohio. Det sælger sine produkter gennem et netværk af distributører og hjemmecentre, såvel som direkte til entreprenører, og det står til at drage fordel af det blomstrende boligmarked.

Aktiekursen er steget +8,8% YTD, og selskabet betaler også udbytte.

Pulte Group 

Pulte Group er en anden spiller i den amerikanske boligbyggeri. Den køber jord og bygger huse på den og sidder dermed i spidsen for branchens højkonjunktur.

Aktiekursen er steget +440,18% i det sidste årti, og selskabet betaler også udbytte.

NVR

NVR er en anden amerikansk boligbygger. Med base i Reston, Virginia, beskæftiger NVR tæt på 7.000 mennesker, og det bygger familiehuse, rækkehuse og ejerlejligheder.

Dens aktiekurs er steget med 6,16 % i de seneste 12 måneder, og den betaler ikke udbytte.

Whirlpool Corporation

Whirlpool Corporation fremstiller og sælger husholdningsapparater. Med hovedkvarter i Benton Harbor, Michigan, blev Whirlpool grundlagt i 1911.

Selskabet udbetaler udbytte, og det annoncerede for nylig en stigning på 25% samt en aktietilbagekøbsplan.

Masco Corporation

Masco er et amerikansk firma fra Livonia, Michigan. Det sælger boligforbedrings- og byggeprodukter, og aktiekursen er steget 6,69% i de sidste tolv måneder.

Aktien handles til et P/E Non-GAAP (TTM) forhold på 15,60, lavere end 19,61 sektormedianen.