HomeNewsNasdaq 100-prisprognose efter det kraftige fald fra alle tiders højder

Nasdaq 100-prisprognose efter det kraftige fald fra alle tiders højder

Mircea Vasiu

Efter at have åbnet året tæt på rekordhøje niveauer er Nasdaq 100 faldet flere tusinde point i 2022. Hvad vil de næste par måneder bringe for teknologiinvestorer?

Det amerikanske aktiemarkedsindeks, der hidtil korrigerede mest i 2022, hedder Nasdaq 100. Dette er et aktiemarkedsindeks lavet af de største ikke-finansielle selskaber noteret på Nasdaq-børsen, og det er kendt som et tech-indeks.

Teknologiaktier havde indtil videre en hård start på året, hvilket trak indekset ned. PayPal, Metta, Netflix eller Zoom er blot nogle få navne, der faldt mere end -30 % YTD og handler nu på bearish markeder.

Men ikke alle Nasdaq 100's bestanddele er nede, hvilket resulterer i en mildere korrektion for Nasdaq 100-indekset. Så nu, hvor markedet er brudt ud af den stigende kanal, hvad skal investorerne så forvente i de kommende måneder?

Det tekniske billede ser bearish ud, men tyre har stadig håb

Faldet fra de rekordhøje niveauer har beskadiget diagrammet. Først brød markedet ud af den stigende kanal, hvilket er en bearish udvikling. For det andet brød den også rækken af højere lavpunkter på vej ned.

Under bullish tendenser danner markedet højere højder og højere nedture. Derfor, når serien brydes, forsvinder den bullish bias.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at et bearish marked er startet. Mellem bullish og bearish markeder kan vi lige så godt have perioder med konsolidering, et scenario, vi bør overveje, når vi fortolker Nasdaq 100-diagrammet.

To områder er kritiske for tyre og bjørne på vej fremad. Bjørne vil måske vente på, at markedet falder til under 13.000 point, før de tilføjer deres korte positioner. Dette er et område, der har ydet støtte i fortiden, og som sandsynligvis ville gøre det i fremtiden.

På den anden side vil tyre måske vente på, at Nasdaq 100-indekset genopretter niveauet på 15.000. På sådan et træk bygges momentum op, og man kan ikke udelukke endnu et forsøg på at nå rekord niveauerne.

For at opsummere er niveauerne 13.000 og 15.000 nøglen til den kommende periode. Et udbrud under henholdsvis over de nævnte niveauer vil sandsynligvis udløse mere lignende prishandling.