HomeNewsTop 4 e-commerce aktier at købe, da online shopping-adoptionen stiger

Top 4 e-commerce aktier at købe, da online shopping-adoptionen stiger

Mircea Vasiu

E-handelsaktier har nydt godt under COVID-19-pandemien. Efterhånden som brugen af onlineshopping stiger, er her fire e-handelsaktier at købe i 2022: Amazon, eBay, JD.com og Chewy.

Det globale detailsalg af e-handel var på en stigende tendens selv før COVID-19-pandemien, men adoptionsraten steg, da folk blev tvunget til at handle online under lockdowns. Et skift i forbrugeradfærd førte til en andel på 18 % af det samlede globale detailsalg i 2020. Desuden forventes e-handel at have en årlig vækstrate på omkring 1 % og at nå en andel på 22 % af det samlede globale detailsalg inden 2024.

Så hvilke virksomheder er bedst positioneret til at realisere disse tendens-forudsigelser? Her er fire: Amazon, eBay, LD.com og Chewy.

Amazon

Amazon er et af de virksomheder, der leverede imponerende afkast under pandemien. Mens aktiekursen toppede i sommeren 2020, var Amazon et af de virksomheder, der blev ved med at ansætte under COVID_19, da kunderne krævede, at flere produkter skulle leveres hjem end nogensinde.

Aktiekursen nåede over $3.400 under pandemien og handles i øjeblikket til støtte givet af de runde $3.000.

eBay

eBays er et amerikansk firma baseret i San Jose, Californien. Det forbinder købere og sælgere over hele verden via sine markedspladsplatforme, og det betaler en udbytte. Terminudbytteafkastet for de næste 12 måneder er 1,30 %, mens udbetalingsgraden er 18,23 %.

Aktiekursen toppede over $75 i sommeren 2021 og har rettet sig lige siden. I 2022 er eBays aktie faldet -16,60%.

JD.com

JD.com er en førende kinesisk e-handelsplatform med over en halv million aktive kunder. Det sælger alt fra husholdningsapparater til tøj og elektronik, og ligesom Amazon betaler det ikke noget udbytte. JD.com aktiekurs er steget med 3 % YTD.

Chewy er en amerikansk e-handelsvirksomhed fra Florida. Det sælger kæledyrsmedicin, foder og produkter til hunde, katte og andre kæledyr.

Ud af de 46 analytikere, der dækker aktiekursen, har ingen udstedt en salgsvurdering – 27 har en købsvurdering og 19 en neutral. Senest har RBC Capital Markets fastholdt aktien for at købe med et kursmål på $77.