HomeNewsTop 3 europæiske banker med russisk eksponering

Top 3 europæiske banker med russisk eksponering

Mircea Vasiu

Europæiske banker med eksponering mod Ruslands økonomi faldt kraftigt i starten af handelsugen. Vestlige nationers sanktioner mod Moskva udløste salget.

Vestlige nationer reagerede på Ruslands invasion af Ukraine med hårde foranstaltninger, de fleste af dem økonomiske. Rusland er nu isoleret fra resten af verden, efter at dets centralbanks operationer blev fastfrosset.

Ved at skære nogle russiske banker fra SWIFT håber de vestlige lande desuden at presse Moskva til at afslutte aggressionen. Mens det russiske aktiemarked ikke åbnede i dag, gjorde de europæiske aktiemarkeder det – og det var ikke et behageligt billede for de banker, der var eksponeret over for Rusland.

Så her er tre europæiske banker, der driver forretning i Rusland: UniCredit, Raiffeisen og Societe Generale.

UniCredit

Unicredit er en af de største italienske banker og den europæiske bank med den største eksponering over for krisen, der udvikler sig i Rusland. Banken har en eksponering på omkring 25 milliarder euro til Rusland og åbnede handelsugen ned med omkring -10 %, da investorer forsøger at estimere den økonomiske effekt af sanktioner.

Raiffeisen

Reiffeisen er en anden europæisk bank, der lider under at have forbindelser til den russiske økonomi. Den østrigske banks aktiekurs faldt så meget som -18 %, da europæiske børser åbnede, da sanktionerne påvirker bankens mest profitable forretning.

Mere end 30 % af Raiffeisens overskud sidste år kom fra den russiske enhed. Derfor er investorerne bekymrede for, at vestlige sanktioner vil påvirke bankens rentabilitet. Det anslås, at den østrigske bank har en eksponering mod den russiske økonomi på omkring 17 mia. EUR.

Societe Generale

Societe Generale, en fransk bank, driver også forretning i Rusland. Den har en eksponering på omkring 15 milliarder euro til den russiske økonomi, og aktiekursen åbnede markant lavere i dag.

Sidste fredag lukkede aktien i EUR28,44/aktie, og den åbnede på EUR26,80 mandag. Desuden fortsætter presset, da aktiekursen handles til 25,55 EUR på det tidspunkt, denne artikel blev udgivet.