HomeNewsTop 4 økonomiske begivenheder der vil påvirke aktiemarkederne

Top 4 økonomiske begivenheder der vil påvirke aktiemarkederne

Mircea Vasiu

Den kommende uge er fuld af vigtige økonomiske begivenheder, som vil påvirke aktiemarkedets volatilitet. To centralbanker vil annoncere deres pengepolitik.

Mens hele verden ser udviklingen i Rusland-Ukraine-krisen, skal deltagerne på finansmarkederne også overveje de økonomiske begivenheder, der er planlagt i den kommende uge. Denne uge er fuld af markedsbevægende begivenheder såsom to centralbanker, der annoncerer deres pengepolitik eller NFP-rapporten, der er planlagt til næste fredag.

Reserve Bank of Australias beslutning

Reserve Bank of Australia er den første centralbank, der offentliggør sin pengepolitiske beslutning i denne uge. Der forventes dog ingen bevægelse i kontantrenten på trods af, at den høje inflation sandsynligvis forbliver over centralbankens mål.

Det, der betyder noget, er den fremadrettede vejledning, og om RBA følger andre centralbankers handlinger. Aktier "down under" for at forblive påvirket af eksterne faktorer frem for interne faktorer.

Bank of Canadas beslutning

En anden centralbank, der forventes at levere sin pengepolitik i denne uge, er Bank of Canada. Denne gang forventer markedsdeltagerne, at centralbanken hæver dag-til-dag-renten med et kvart basispoint, og et sådant skridt burde tynge det lokale aktiemarked.

Jerome Powells vidnesbyrd

Den vigtigste begivenhed i den kommende handelsuge er Fed Powells vidnesbyrd. Fed's Chair afgiver det halvårlige vidnesbyrd foran henholdsvis Senatet og Huset onsdag torsdag.

Hans ord har stor indflydelse på aktiemarkedets volatilitet, og investorerne fokuserer på ethvert hint om størrelsen af den kommende renteforhøjelse. Rygterne på markedet siger, at Fed er et godt stykke bagefter kurven og skal hæve federal funds-renten med et halvt basispoint og ikke kun en fjerdedel. Hvis det er tilfældet, og Powell antyder det, kan aktiemarkedet falde igen.

Non-Farm Payrolls

Endelig er rapporten Non-Farm Payrolls planlagt til fredag. Markedet forventer, at 400.000 nye job er blevet skabt i februar, og at arbejdsløsheden vil falde til 3,9 %.

Fordi Fed har et dobbelt mandat, et af prisstabilitet og jobskabelse, kan bedre end forventet jobdata øge chancerne for en mere aggressiv Fed på det kommende møde i marts.