Home » News » Tesla-aktien stiger i vejret, efter Elon Musk kom tilbage fra Kina med en stor sejr på Full Self-Driving.

Tesla-aktien stiger i vejret, efter Elon Musk kom tilbage fra Kina med en stor sejr på Full Self-Driving.

News Team

Efter at Elon Musk aflagde et overraskelsesbesøg i Kina i søndags, har Tesla angiveligt overvundet en stor hindring i sit mål om at introducere sin førerassistentteknologi på verdens største bilmarked.

Kinesiske myndigheder godkendte søndag foreløbigt Austin, Texas-baserede Teslas plan om at lancere sin Full Self-Driving (FSD) teknologi i landet, ifølge flere medier. Udrulningen afhænger af en nyligt underskrevet aftale med den kinesiske teknologigigant Baidu og Teslas bestræbelser på at opfylde kravene til, hvordan den håndterer datasikkerhed og privatlivsproblemer.

Førerassistentteknologien har været tilgængelig i Kina i omkring fire år, dog med begrænsede funktioner, der begrænser dens muligheder på grund af bekymringer over datasikkerhedsproblemer. Musk søger godkendelse til at overføre data indsamlet i Kina til udlandet for at træne sine algoritmer til selvkørende køretøjer, rapporterer Reuters. Siden 2021 har Tesla lagret alle data indsamlet af sin kinesiske flåde af elektriske køretøjer i landet, som lokale regulatorer kræver.

Den regeringsstøttede China Association of Automobile Manufacturers sagde søndag, at Teslas Model 3 og Model Y var i overensstemmelse med Kinas datasikkerhedskrav.

Wedbush-analytiker Dan Ives, en mangeårig Tesla-tyr, kaldte søndag Musks besøg i Kina – og hans møde med den kinesiske premierminister Li Qiang – for et “vandskel”-øjeblik og bemærkede, at Tesla kæmper med en afdæmpet efterspørgsel og intens indenlandsk konkurrence på Kinas el-marked.

“Hvis Musk er i stand til at opnå godkendelse fra Beijing til at overføre data indsamlet i Kina til udlandet, ville dette være en ‘game changer’ omkring accelerationen af at træne sine algoritmer til sin autonome teknologi globalt,” skrev Ives i et notat til investorer.

Efter at have rapporteret dårligt salg i sidste kvartal, sænkede Tesla i sidste uge priserne på nogle af sine modeller rundt om i verden, herunder i Kina.

Presset for at sælge FSD kommer, da Teslas teknologi står over for en ny bølge af undersøgelser i USA. Føderale tilsynsmyndigheder sagde fredag, at de ville undersøge virksomhedens tilbagekaldelse af mere end 2 millioner elektriske køretøjer på grund af problemer med autopilot.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) afsluttede også sin næsten tre-årige undersøgelse af autopilot. Den fastslog, at “forudsigelig misbrug af systemet spillede en åbenbar rolle” i mindst 13 ulykker, der involverede teknologien og førte til alvorlige kvæstelser og mindst ét dødsfald.

Tesla vil implementere FSD ved hjælp af Baidus navigations- og korttjenester, der bygger på et eksisterende partnerskab, der har været på bøgerne siden 2020. Baidu er en af mindre end to dusin kvalificerede leverandører med Kinas kortlægningslegitimationsoplysninger på øverste niveau, der gælder for førerassistentprogrammer, som f.eks. FSD.

Tesla (NASDAQ: TSLA) aktie steg 11,5 % i handelen mandag morgen. Aktien har været i bevægelse i løbet af de sidste par uger, efter at Tesla afskedigede så mange som 20.000 arbejdere, afgjorde en retssag om sit autopilotsystem, rapporterede dystre indtjening og så, hvordan tre ledere annoncerede deres fratræden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-is-soaring-after-elon-musk-came-back-from-china-with-a-big-win-on-full-self-driving/