Home » News » Tesla-aktien går højere forud for kvartalsresultaterne.

Tesla-aktien går højere forud for kvartalsresultaterne.

News Team

Aktierne i Tesla (NASDAQ: TSLA) steg tirsdag forud for elbilproducentens resultater for første kvartal, hvor analytikere forventer den laveste bruttoavance i mere end seks år.

Aktien steg 0,7 % til $143 i førmarkedshandel forud for rapporten, som skyldes efter handelens lukning.

Administrerende direktør Elon Musk vil sandsynligvis møde skarpe spørgsmål fra investorer under konferenceopkaldet efter resultaterne om skæbnen for den såkaldte Model 2, en lavprisbil, han havde lovet i januar, ville være tilgængelig i 2025.

Reuters rapporterede udelukkende tidligere på måneden, at Tesla havde skrottet planerne for modellen og flyttet fokus til at bygge en selvkørende robotakse på den samme platform for små biler.

Musk skrev oprindeligt på sociale medier, at “Reuters lyver”, men har endnu ikke identificeret nogen unøjagtigheder eller afklaret modellens skæbne. Investorer havde sat sig håb om salgsvækst på Model 2.

Milliardæren var også forventet at møde Indiens premierminister Narendra Modi på mandag og annoncere store investeringer i en bilfabrik, som forventedes at producere en lille, prisbillig model. Musk udsatte i sidste øjeblik med henvisning til “meget tunge Tesla-forpligtelser.”

Teslas salgsvækst aftager, hvilket forventes at veje tungt på tirsdagens resultater.

Bilproducenten rapporterede tidligere på måneden et fald på 8,5% i leverancer og stigende lagre. I weekenden annoncerede den den seneste i en række af prisnedsættelser globalt på Model 3, Model Y og andre modeller, hvilket tærede yderligere på marginerne.

Flere analytikere forventer, at Teslas årlige leverancer vil falde for første gang i 2024 efter år med tocifret vækst. Virksomheden advarede i januar om, at leveringsvæksten ville være “mærkelig lavere” i år, hvilket signalerede, at prisnedsættelser ville være utilstrækkelige til at løfte efterspørgslen.

Tesla-aktierne har tabt omkring 43 % indtil videre i år og er blandt de dårligste resultater på S&P 500-indekset.

Wall Street forventer, at Teslas bruttomargin for bilindustrien eksklusive lovpligtige kreditter vil være 15,2% ifølge 20 analytikere adspurgt af Visible Alpha, et fald fra 19% et år tidligere og det laveste siden fjerde kvartal af 2017.

Analytikere ser i gennemsnit marts-kvartalets omsætning falde med 5,05% til $22,15 milliarder, ifølge LSEG-data.

Musk har forudsagt den forestående ankomst af fuldt autonome biler i årevis, men kan stadig være år fra levering, givet de stejle tekniske og regulatoriske udfordringer.

Han har også rejst flere spørgsmål med de seneste opslag på sociale medier om Teslas strategi for selvkørende køretøjer. Musk drillede for nylig en “Robotaxi-afsløring” den “8/8”, hvilket formentlig betyder august 2024, og postede senere, at det at gå “bolde til væggen” om autonomi var et “blindende indlysende” træk.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-edge-higher-ahead-of-quarterly-results/