Home » News » Tesla-aktien falder, da Wells Fargo sænker ratingen for at sælge, og ser 30% nedsiderisiko.

Tesla-aktien falder, da Wells Fargo sænker ratingen for at sælge, og ser 30% nedsiderisiko.

News Team

Tesla (NASDAQ: TSLA) aktie faldt 1,5% i begyndelsen af New York-handel onsdag, efter at Wells Fargo nedjusterede ratingen til Undervægt (svarende til salg) fra Equal Weight. Analytikere kaldte Tesla “et vækstselskab uden vækst.”

Analytikerne sænkede også kursmålet med så meget som $75 til $125 per aktie, hvilket indikerer en nedadgående risiko på næsten 30% baseret på tirsdagens lukning for Tesla-aktiekursen på $177,54.

Wells Fargo siger, at Tesla “ikke ser så ‘storslået’ ud” i øjeblikket med aktier faldet så meget som 28,5 % år-til-dato sammenlignet med S&P 500 +8,5 %.

Nedgraderingsbevægelsen kommer, da analytikere “ser en nedadgående risiko for volumen, da prisnedsættelser har en aftagende effekt.”

“Vi forventer, at volumen vil være flad i 2024 og ned i 2025. I kølvandet på px-nedskæringer er lavere lejekontrakter, utilfredse kunder og det mulige tab af luksusmærkepræmien,” skrev analytikere i et notat.

“Vi ser modvind fra skuffende leverancer og flere prisnedsættelser, som sandsynligvis driver negative EPS-revisioner.”

Wells Fargos indtjeningsestimater for 2024 og 2025 er 32 % og 52 % under konsensus, hvilket er slående for aktien så stor som Tesla.

“Mens den er førende inden for el- og batteriteknologi, screener TSLA dårligt i forhold til Mag 7 peers, og handles til 58x PE vs. peers ved 31x. Alligevel har TSLA en lignende udsigt til konsensus 3-årig EPS-vækst (19 % vs. 23 % Mag 7 gennemsnit).

Analytikerne diskuterede også Teslas næste store lancering, som forventes at være den næste generations kompakte SUV – Model 2. Denne elektriske køretøjsmodel (EV) forventes at ankomme i anden halvdel af 2025.

“Model 2-økonomi er sandsynligvis hård som et kompakt køretøj på massemarkedet,” sagde analytikere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-drops-as-wells-fargo-cuts-rating-to-sell-sees-30-downside-risk/