Home » News » Kinesiske aktier falder, mens investorerne fortsætter med at være forsigtige efter den amerikanske inflationsrapport.

Kinesiske aktier falder, mens investorerne fortsætter med at være forsigtige efter den amerikanske inflationsrapport.

News Team

Kinas aktier var lavere onsdag efter nattens amerikanske inflationsrapport, der signalerede en formindsket mulighed for Feds rentenedsættelse, gjorde investorerne forsigtige.

Aktierne i Hongkong faldt mindre end 0,1 % til 17.082,11, hvilket afsluttede deres tre på hinanden følgende dage med stigning. Hang Seng Tech Index steg 0,4 %, hvor JD.com steg 0,3 %, efter at selskabet annoncerede et aktietilbagekøb på hele 3 milliarder dollars over de næste tre år.

Shanghai Composite Index faldt 0,4 % til 3.043,83, og det mindre marked i Shenzhen faldt også 0,3 %.

Overnight-rapporten om amerikansk inflation dæmpede investoroptimismen, og dataene viste, at forbrugerne betalte priser i februar, der var en smule højere end forventet, hvilket gør det mindre sandsynligt, at Federal Reserve kunne levere langsigtede rentenedsættelser på sit møde i næste uge .

Kinas lokale medier rapporterede tirsdag, at landets statsejede banker kan rejse op til 80 milliarder yuan ($11,2 milliarder) i syndikerede lån for at hjælpe ejendomsudvikleren China Vanke med at overholde sine forestående tilbagebetalingsfrister.

Vanke var den næststørste udvikler i nationen baseret på markedsværdi og har fulgt vejen fra Evergrande og Country Garden, som begge allerede har misligholdt deres gæld. I januar beordrede en domstol i Hongkong Evergrande til at gennemgå likvidation efter et mislykket forsøg på at omstrukturere 300 milliarder dollars, som skyldtes banker og obligationsejere.

Ratingbureauet Moody nedjusterede mandag Vankes kreditvurdering til “junk”-status.

Vanke-aktierne steg efter nyheden om den potentielle økonomiske støtte, mens de oplevede et tilbagetræk på 3,7 % onsdag. Tirsdag lukkede dets aktier noteret i Hong Kong 10,3 % højere, og aktien handlet i Shenzhen sluttede dagen med en stigning på 5,7 %.

Inden for metalhandel fortsatte Kinas centralbank med at udvise robuste guldkøbsaktiviteter midt i globale geopolitiske spændinger og efterspørgsel efter fristed, hvilket drev guldprisen yderligere op. Officielle data viste, at Kinas guldreserver steg for 16. måned i træk, hvor guldreserverne nåede 72,58 millioner ounces ved udgangen af februar, hvilket repræsenterer en månedlig stigning på 390.000 ounces.

Guld trak sig tilbage onsdag efter at have nået en ny rekordhøj mandag, da investorer strømmede til for at købe aktier af guldproducenter og guldsmede, hvilket øgede aktiekurserne yderligere.

Chow Tai Fook Jewellery Group oplevede en stigning på 0,6 % onsdag efter sidste uges stigning på 4,6 %, der skubbede aktien til rekordhøje. Zijin Mining Group, Kinas største guldproducent målt i markedsværdi, steg 2,3 % i Shanghai og 3,5 % i Hong Kong.

Andre steder faldt den kinesiske smartphone-producent Xiaomi med 0,1 %, efter at den tirsdag meddelte, at den vil levere sit første elektriske køretøj den 28. marts. Cathay Pacific Airways-aktien steg 5,3 %, efter at den annoncerede en bemærkelsesværdig stigning på 336 % i driftsoverskuddet i 2023 og nåede 15,1 mia. Hongkong-dollars (1,9 milliarder dollar) og overgår den tidligere rekord, der blev sat i 2010.

På obligationsmarkedet udstedte Kinas finansministerium årets første batch af renminbi-denominerede statsobligationer onsdag i Hong Kong med en skala på 12 milliarder yuan ($1,7 milliarder). Det er 16. år i træk, at finansministeriet har udstedt Renminbi-statsobligationer i Hong Kong, hvor den samlede udstedelsesstørrelse overstiger 300 milliarder yuan (41 milliarder USD).

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-slide-as-investors-maintain-caution-after-us-inflation-report/