Home » News » Tech-aktier logger fire-dages tabsrække, obligationer stiger: Markets Wrap

Tech-aktier logger fire-dages tabsrække, obligationer stiger: Markets Wrap

News Team

Nasdaq 100 faldt 1,1 %, hvilket forlængede en tabsrække for en fjerde dag – den længste i over to måneder, da investorer fortsatte med at trække sig tilbage fra sidste års vindende teknologisektor. S&P 500 faldt 0,8 %, mens Russell 2000 small-caps-måleren noterede sit værste fald siden bankkrisen i marts. Tesla Inc. og halvlederaktier faldt, mens krypto-bundne aktier faldt, da Bitcoin slettede det meste af sine gevinster i år.

Dollaren styrkede sig over for de fleste af sine Group-of-10 peers for en fjerde dag, det længste løb for valutaen siden november.

Feds politiske beslutningstagere sagde, at renterne kunne forblive restriktive i længere tid end forventet i sidste måned, mens de bemærkede, at rentenedsættelser kunne dukke op, før året er omme. Swaps-handlere har tøjlet deres væddemål på rentenedsættelser efter at have indregnet en sænkning af et helt kvartpoint til benchmarkrenten ved mødet i marts.

De statslige renter sluttede dagen tæt på det laveste niveau, hvor kursen på de 10-årige vendte efter at være steget lige over 4 %, det højeste siden midten af december tidligere på dagen.

“Samlet set var det en høgagtig opdatering fra Fed,” ifølge Ian Lyngen hos BMO Capital Markets, selvom “tonen tilsyneladende er faldet på ligegyldige ører.”

“FOMC-protokollerne fokuserede på bedre afbalancerede risici for vækst og inflation, men politikken vil forblive restriktiv i nogen tid,” skrev Morgan Stanleys Ellen Zentner. “Vi tror ikke, at dette er en Fed, der planlægger at sænke renten på et tidspunkt.”

Fed-formand Jerome Powell antændte et markedsrally i sidste måned efter at have angivet, at politikere havde diskuteret at sænke renten. Hans kolleger i den amerikanske centralbank forsøgte derefter at gå tilbage til markedets entusiasme for hurtigere og dybere rentenedsættelser i dagene efter.

Richmond Fed-præsident Thomas Barkin holdt ud med at give en prognose for, hvornår den amerikanske centralbanks første rentenedsættelse ville finde sted. “Forholdene udvikler sig altid,” sagde han i forberedte bemærkninger onsdag. “Det samme vil vores tilgang. Så spænd op. Det er den rigtige sikkerhedsprotokol, selvom du forventer en blød landing.”

Læs mere: Feds Barkin siger, at blød landing ser mere sandsynlig ud, ikke uundgåelig

Institute for Supply Managements produktionsmåler ramte 47,4 i sidste måned, viste data ud onsdag. Indekset har holdt sig under 50-niveauet – hvilket indikerer en nedgang – siden slutningen af 2022. Separate data viste, at antallet af jobåbninger faldt en smule i november fra den foregående måneds reviderede antal.

“Samlet set er arbejdsmarkedet fortsat stærkt, men efterspørgslen afkøles og kommer i bedre balance med udbuddet,” skrev Rubeela Farooqi, amerikansk cheføkonom hos High Frequency Economics. “Disse data vil være velkomne nyheder for politiske beslutningstagere og understøtte Feds synspunkt om, at det næste træk i renterne vil være lavere, sandsynligvis i 2. kvartal.”

Fredagens jobrapport kunne cementere den afkølende fortælling, ifølge ING’s James Knightley. Sammensætningen af jobvækst er “næsten lige så vigtig som lønningerne i sig selv for at bestemme udsigten til rentenedsættelser i 2024,” sagde han.

Et andet sted, et fald i Bitcoin onsdag, så kryptovalutaen slette næsten alle gevinster, den havde opnået hidtil i år. Aktier knyttet til sektoren faldt med MicroStrategy Inc., der faldt omkring 8 %, og Coinbase Global Inc. faldt omkring 3 %.

“Året har bestemt fået en barsk start, hvilket kan motivere mere overskudstagning efter de store gevinster fra sidste år, men de fundamentale forhold har ikke ændret sig, og det samme har indtjeningsestimater,” ifølge Louis Navellier fra Navellier & Associates. “Der er muligheder i, at gode aktier med attraktive værdier trækkes ned uden god grund.”

I virksomhedsnyheder var Walt Disney Co.s administrerende direktør, Bob Iger, ved at tromme investorstøtte, da han forsøger at afværge presset fra milliardæraktivisten Nelson Peltz. Barrick Gold Corp. udsender nogle af First Quantum Minerals Ltd.’s store investorer for at måle deres støtte til en potentiel overtagelse.

Cigna Group faldt efter en Wall Street Journal-rapport, at den var tæt på en aftale om at sælge sin Medicare-forretning for 3-4 milliarder dollars.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tech-stocks-log-four-day-losing-streak-bonds-rise-markets-wrap/