Home » News » Sydkoreas batteriaktier stiger igen, efter at Tesla-aktien er steget

Sydkoreas batteriaktier stiger igen, efter at Tesla-aktien er steget

News Team

Batteriaktier vinder igen frem på det sydkoreanske aktiemarked, da aktierne i Tesla Inc. for nylig steg på det amerikanske marked. Selvom der ikke er nogen tvivl om potentialet i disse aktier, stiger bekymringen for, at de stiger i et hurtigt tempo.

Aktierne i LG Energy Solution Ltd., verdens næststørste batteriproducent til elbiler, steg 2,5 procent tirsdag, Samsung SDI Co. steg 1,43 procent og POSCO Future M Co. 3,09 procent. På det sekundære Kosdaq-marked steg batterimaterialelagrene også med EcoPro BM Co., der steg 2,96 procent, EcoPro Co., moderselskabet til EcoPro BM, 0,53 procent og L&F Co. 5,18 procent.

I betragtning af, at aktierne i Samsung Electronics Co. og SK hynix Inc. faldt en smule, og andre industriaktier forblev næsten fladt, førte batteriaktier praktisk talt markedet, drevet af forbedret investorfølelse, efter at elbilrelaterede aktier ledet af Tesla steg i vejret på New York-aktien Udveksling natten over.

Tesla-aktierne steg 4,85 procent til $188,87 mandag lokal tid, og fortsatte sin opadgående tendens i fem på hinanden følgende handelsdage. Andre elbilfirmaer så også deres aktier rally, hvor Nikola Corp. steg 7,16 procent og Rivian Automotive Inc. 5,64 procent.

Da indenlandske batteriaktier, der blev opfattet som overvurderede, er steget igen, stiger kontroversen om, hvorvidt deres aktier er på et passende niveau, igen. “Uanset hvor klart deres præstationer kan forudses om tre til fem år fra nu, virker det overdrevet for aktiekurserne at firdobles eller mere på kort tid,” sagde en unavngiven embedsmand i den finansielle investeringsindustri. “Det seneste fald i batteriaktier er en naturlig korrektionsproces.”

Kim Tae-hong, administrerende direktør for Growth Hill Asset Management, bemærkede på den anden side, at katodematerialevirksomheder accelererer deres kapacitetsudvidelse, mens de sikrer ordrer til en værdi af mindst titusindvis af trillioner af vundet. “Vi er ikke i en fase, hvor vi skal bekymre os om et fald i deres indtjeningsvækst,” sagde han.

Kim Hyun-soo, analytiker hos Hana Securities Co., rejste også muligheden for, at indenlandske batteriselskaber vil opnå en langsigtet vækst på grund af styrkelse af miljøvenlige politikker i USA og Europa og restriktioner, som kinesiske virksomheder står over for, når de kommer ind på det amerikanske marked .

Eksperter rejste også behovet for en selektiv tilgang til batteriaktier i betragtning af niveauet af deres gevinster på kort tid. Faktisk ser udenlandske investorer ud til at bruge denne strategi. Udenlandske investorer købte en nettoværdi på 28,8 milliarder won ($21,9 millioner) i LG Energy Solution-aktier i tirsdags, den største blandt alle aktier. De øgede også deres køb af L&F-aktier til 27,4 milliarder won. På den anden side var de nettosælgere af POSCO Future M-, EcoPro- og EcoPro BM-aktier.

Nogle foreslår endda, at investorer bør være opmærksomme på katodematerialevirksomheders produktionskapacitet for prækursorer, da der er mangel på prækursorer. “På et tidspunkt, hvor den indenlandske batteriindustri er dedikeret til at stabilisere udbuddet af prækursorer, opfattes aktier, der kan tilføje denne værdi til virksomhedens værdi, at have tilstrækkelig plads til at stige yderligere,” sagde Kim.

I mellemtiden meddelte EcoPro BM efter markedets lukning, at det ville investere 473,2 milliarder won i sin fabrik i Pohang, syd for Seoul, for at udvide sin produktion af katodeaktive materialer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/south-koreas-battery-stocks-rise-again-after-tesla-shares-surge/