Home » News » LMC-aktionærer OK omvendt aktiesplit

LMC-aktionærer OK omvendt aktiesplit

News Team

Lordstown Motors Corp.-aktionærer gambler på en omvendt aktiesplit for at øge værdien af virksomhedens deflaterede aktier.

Det er et skridt, der, hvis det lykkes, kunne bringe elbilproducenten tilbage i overensstemmelse med Nasdaqs handelsregler og spare en investering på 170 millioner dollars fra Foxconn.

1:15-splitningen af selskabets klasse A-aktie er planlagt til i dag, hvor handel på split-justeret basis begynder, når markedet åbner.

Lordstown Motors gav tirsdag dog ingen garanti for, at splittet ville få aktieværdien til at stige, eller om det ville overtale investor Foxconn til at lukke på et aktiekøb på omkring 47,3 millioner dollars – finansiering afgørende for opstartens overlevelse.

Hvis opdelingen får aktien til at forblive over $1 pr. aktie i 10 handelsdage i træk, og Nasdaq meddeler selskabet, at det er tilbage i overensstemmelse med handelsreglerne, “kan det opfylde Foxconns (forkerte) fortolkning af lukkebetingelsen og få Foxconn til at luk handlen,” hedder det i en meddelelse, der blev sendt tirsdag.

Lordstown Motors og Foxconn underskrev i november en 170 millioner dollars aktieinvesteringsaftale, der opfordrede Foxconn til at lukke på en anden investeringsrunde den 8. maj, men Foxconn meddelte Lordstown Motors den 21. april, at fordi virksomheden var faldet ud af overensstemmelse med Nasdaqs handelsregler , brød det aftalen.

Nasdaq meddelte Lordstown Motors den 21. april, at det var faldet ud af overholdelse af børsens minimumsbudpriskrav ved at falde til under $1 pr. aktie i 30 på hinanden følgende hverdage – fra 7. marts til 18. april.

Lordstown Motors var uenig i Foxconns påstand og var den 8. maj, hedder det i udgivelsen, “klar, villig og i stand til at lukke” på aftalen – en position, som virksomheden stadig er i nu.

“Selvom selskabet (Lordstown Motors) fortsat er villig til at forhandle med Foxconn i et forsøg på at løse dets tvister, eksisterer der ingen aftale i øjeblikket, og selskabet (Lordstown Motors) kan ikke forudsige, om en sådan aftale vil blive indgået i fremtiden,” hedder det i meddelelsen. .

LAGEROPDELT

Opdelingen blev godkendt af Lordstown Motors aktionærer mandag på selskabets årsmøde.

Flytningen vil medføre, at hver 15 aktier i selskabets udstedte og udestående ordinære aktier bliver kombineret til en udstedt og udestående ordinær aktie. Der udstedes ikke delt brøkdel. Snarere vil aktionærer, der er berettiget til en brøkdel, modtage kontanter svarende til brøkdelen ganget med lukkekursen tirsdag, som var 28 cents per aktie. Aktien faldt omkring 5 procent fra åben.

Opdelingen vil ikke ændre værdien eller det autoriserede antal aktier i almindelige aktier eller værdien, det autoriserede eller udestående antal aktier i virksomhedens foretrukne aktie.

Det er et skridt, der har “til hensigt at forbedre omsætteligheden og likviditeten” af selskabets almindelige aktier, hedder det i meddelelsen.

“En højere markedspris kan gøre klasse A-aktien mere attraktiv for en bredere vifte af institutionelle investorer, professionelle investorer og andre medlemmer af den investerende offentlighed” ud over hensigten om at opfylde Nasdaq-reglerne.

PRODUKTION OPDATERING

Siden starten af begrænset kommerciel produktion i november, har Lordstown Motors færdiggjort 56 batteridrevne Endurance-lastbiler og leveret 18, et dusin af dem siden genoptagelsen af produktionen i april.

Virksomheden meddelte i februar, at den stoppede produktionen efter at have oplevet kvalitetsproblemer med leverandørdele, der førte til tilbagekaldelse af lastbilen i februar og marts. En tredje tilbagekaldelse i april skyldtes en softwarefejl.

“The Endurance fortsætter med at blive bedre med hver softwareopdatering, og vores team er opmuntret af den seneste kundefeedback. I lyset af Foxconn-tvisten og usikkerheden om, hvorvidt eller i hvilket omfang Foxconn vil opfylde sine finansieringsforpligtelser i henhold til investeringsaftalen, har selskabet truffet aggressive tiltag for at reducere omkostningerne og bevare likviditeten,” hedder det i meddelelsen.

Pr. 30. april havde virksomheden kontanter, likvider og kortsigtede investeringer på cirka 165 millioner dollars, et fald på cirka 11 millioner dollars fra første kvartal, der sluttede 31. marts.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lmc-stockholders-ok-reverse-stock-split/