Home » News » Store Golfmarkeder stiger i tidlig handel; Saudi udvider tab

Store Golfmarkeder stiger i tidlig handel; Saudi udvider tab

News Team

Store aktiemarkeder i Golfen steg i den tidlige handel i onsdags, på kurs for at tilbageholde nogle af sine tab fra den forrige session, selvom det saudiske indeks modtog tendensen til at handle lavere.

Saudi-Arabiens benchmark-indeks.TASI faldt 0,4%, ramt af et fald på 2,6% i landets største långiver Saudi National Bank 1180.SE og et fald på 1,5% i Al Rajhi Bank 1120.SE. Indekset var tirsdag faldet mere end 2 pct.

Den Internationale Valutafond sænkede tirsdag sin 2024-prognose for økonomisk vækst i Saudi-Arabien til 2,7 %, hvilket forudser et langsommere opsving midt i lavere olieproduktion, men sagde, at ikke-olievækst i år forventedes at forblive “robust”.

Saudi-Arabiens regering beordrede tirsdag det statslige olieselskab Aramco 2222.SE til at standse sin olieekspansionsplan og målrette en maksimal vedvarende produktionskapacitet på 12 millioner tønder om dagen (bpd), 1 million bpd under et mål annonceret i 2020.

Aktierne i Aramco faldt 0,2 pct.

Oliepriserne – en katalysator for Golfens finansielle markeder – faldt, da den svage økonomiske aktivitet i Kina, verdens største råolieimportør, tyngede stemningen, men priserne blev sat til deres første månedlige stigning siden september, da de bredere konflikter i Mellemøsten rejste forsyningsbekymringer.

Dubais hovedaktieindeks .DFMGI tilføjede 0,2 %, hjulpet af en stigning på 1,1 % i blue-chip-udvikleren Emaar Properties EMAR.DU, mens Tecom Group TECOM.DU steg 2,2 % efter en kraftig stigning i årligt overskud.

I Abu Dhabi steg indekset .FTFADGI 0,1%.

Qatars benchmark .QSI steg 0,5 %, hvor Qatar Islamic Bank QISB.QA steg 1,1 %.

Tirsdag sagde Hamas, at de havde modtaget og studerede et nyt forslag om en våbenhvile og frigivelse af gidsler i Gaza, fremlagt af mæglere efter samtaler med Israel, i hvad der så ud til at være det mest seriøse fredsinitiativ i flere måneder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/major-gulf-markets-rise-in-early-trade-saudi-extends-loss/