Home » News » Renault aktier kastede tidlige gevinster efter bilproducentens Ampere IPO U-vending

Renault aktier kastede tidlige gevinster efter bilproducentens Ampere IPO U-vending

News Team

Renault-aktier vendte tidlige stigninger i tirsdags, da investorerne fordøjede den franske bilproducents beslutning om at droppe planerne om at børsnotere sin elbilarm Ampere på grund af børsforholdene.

Flere analytikere sagde, at de betragtede nyheden om at skrotte det børsnoterede udbud (IPO) som positivt, og bemærkede, at det fjernede udvandingsrisikoen for nuværende aktionærer og usikkerhed om værdiansættelsen under udfordrende markedsforhold.

Renault (EPA: RENA) havde også sagt i mandags, at de havde penge nok til at undvære børsnoteringen og ville fortsætte med at finansiere udviklingen af Ampere, indtil den når break-even i 2025.

I 2022 annoncerede Renault sin hensigt om at fortsætte med en børsnotering for Ampere i første halvdel af 2024, men advarede i slutningen af 2023 om, at det ikke ville gå videre, hvis værdiansættelsen var for lav.

“Annullering af Ampere-børsnoteringen burde være positivt for nuværende aktionærer, da det minimerer udvanding på forhånd … og fjerner et lag af kompleksitet i investeringssagen,” sagde Jefferies-analytikere i et notat.

“En organisk løsning undgår også at distrahere ledelsen på et kritisk tidspunkt for industrien og øger ledelsens troværdighed på kapitalallokering,” tilføjede de.

Berenberg-analytikere sagde, at flytningen kunne ses som positiv, da “aktionærfeedback om den potentielle børsnotering af Ampere generelt var negativ, hvilket pegede på den sandsynlige udvanding og usikkerheder vedrørende værdiansættelse, værdiskabelse og værdioverførsel mellem Ampere, divisionens hjørnestensinvestorer og Renault Group” .

De bemærkede også, at Renault understregede, at “rekordmargener og stærk kontantgenerering sandsynligvis vil blive frigivet ved selskabets helårsresultater den 15. februar…Dette gør kapital rejst fra en potentiel børsnotering af Ampere som mindre nødvendig.”

Renaults aktier steg 0,18% ved 0901 GMT, efter tidligere at være steget med så meget som 5%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/renault-shares-shed-early-gains-after-carmakers-ampere-ipo-u-turn/