Home » News » Spotify suspenderer tjenester i Rusland med henvisning til nye love, der begrænser ytringsfriheden

Spotify suspenderer tjenester i Rusland med henvisning til nye love, der begrænser ytringsfriheden


Musikstreamingplatformen Spotify er blevet det seneste selskab til at trække sig ud af Rusland.

Spotify meddelte fredag, at det trækker sig ud af Rusland efter vedtagelsen af nye love, der begrænser ytringsfriheden.

Rusland invaderede Ukraine for mere end en måned siden, og den russiske regering har taget skridt til at kontrollere fortællinger i landet. Nogle regeringer verden over har sanktioneret Rusland i et forsøg på at stoppe den igangværende krig.

Nogle af de førende teknologivirksomheder globalt, inklusive Apple, Google og Meta, har også suspenderet deres aktiviteter i landet. Musikstreamingplatformen Spotify er blevet den seneste til at komme med på denne liste.

Ifølge Spotify kan de nye love vedtaget i Rusland sætte dets ansatte og lyttere i fare. Selskabet sagde, at det agter at indstille alle aktiviteter inden udgangen af næste måned.

I en erklæring udsendt i dag sagde en Spotify-talsmand;

"Spotify har fortsat troet, at det er afgørende vigtigt at forsøge at holde vores tjeneste operationel i Rusland for at levere pålidelige, uafhængige nyheder og informationer i regionen. Desværre sætter nyligt vedtaget lovgivning, der yderligere begrænser adgangen til information, eliminerer ytringsfrihed og kriminaliserer visse typer nyheder, sikkerheden for Spotifys medarbejdere og muligvis endda vores lyttere i fare.”

Spotify er fortsat verdens førende musikstreamingplatform. Det er også vært for og distribuerer en række podcasts med politisk indhold. Virksomheden trak tidligere sit premium-abonnement fra Rusland, men tillod russere at nyde dets gratis tjenester.

Imidlertid ville Spotify nu lukke sine kontorer i Rusland og fjerne russisk statsmedieindhold fra sin platform.

Ud over teknologivirksomheder er flere banker og fastfoodvirksomheder som Starbucks og McDonald's holdt op med at tilbyde deres tjenester i Rusland. De virksomheder, der fortsætter med at operere i Rusland, står over for udfordringer, herunder en svagere rubel, begrænsede betalingstjenester og logistiske problemer.