Home » News » Spirit Aero udnævner bestyrelsesmedlem Shanahan til midlertidig administrerende direktør

Spirit Aero udnævner bestyrelsesmedlem Shanahan til midlertidig administrerende direktør

News Team

Luftfartsleverandøren Spirit AeroSystems (SPR.N) udnævnte mandag bestyrelsesmedlem Patrick Shanahan til sin midlertidige administrerende direktør, med virkning med det samme, som efterfølger under presset Thomas Gentile, som har trukket sig fra bestyrelsen.

Shanahan, som har siddet i virksomhedens bestyrelse siden november 2021, var tidligere en direktør hos Boeing Co (LON: BOE), Spirits største kunde.

Spirit sagde, at dets bestyrelse vil foretage en søgning for at identificere en ny administrerende direktør, mens Gentile vil blive på som konsulent i tre måneder.

Spirit-aktierne er faldet med 45 % siden begyndelsen af året på grund af økonomiske vanskeligheder, herunder en to-ugers arbejdsnedlæggelse på dets Kansas-baserede produktionsanlæg, opdagelsen af adskillige dyre 737-produktionsfejl og mere end $200 millioner i tab på Airbus og Boeing-flyproduktionsprogrammer.

Spirits aktier faldt 0,8 % før klokken.

Gentile blev udnævnt til Spirits administrerende direktør i august 2016, måneder efter at han kom til virksomheden som dets driftsdirektør. Han havde tilsyn med virksomheden under 737 MAX-krisen og pandemien og styrede planer om at diversificere Spirit-indtægterne med mere forsvars- og eftermarkedsarbejde.

I september sagde Gentile, at de nuværende kontrakter med Boeing og Airbus “ikke var holdbare” på grund af stigende inflation og skulle genforhandles.

I løbet af en 31-årig karriere hos Boeing var Shanahan kendt som “Mr. Fix-It” for sin evne til at vende dårligt ydende programmer. Han blev sat i spidsen for 787 Dreamliner i 2008 i en urolig tid i programmets udvikling og steg til at blive Boeings senior vice president for supply chain og operationer i 2016.

Hans karriere hos Boeing sluttede i 2017, da han blev viceforsvarsminister. Han blev anmodet om at efterfølge Jim Mattis som forsvarsminister i maj 2019, men trak sig tilbage i juni 2019.

Shanahan sagde i en erklæring, at han har til hensigt at stabilisere Spirits drift og “optimere” pengestrømmen.

“Jeg tror på, at Spirit besidder aktiver, knowhow og talent til at tilfredsstille den ekstraordinære luftfartsefterspørgsel og afbøde globale forsyningskædeudfordringer,” sagde han.

Source: https://buystocks.co.uk/news/spirit-aero-names-board-member-shanahan-as-interim-ceo/