Home » News » Nyt kvartal, samme kampe for aktier, obligationer og yen

Nyt kvartal, samme kampe for aktier, obligationer og yen

News Team

Verdensmarkederne kæmpede for at lægge et testende tredje kvartal bag sig i mandags, hvor aktier og euroen tikkede lavere, obligationer stadig på kant, og en aftale i sidste øjeblik for at afværge en amerikansk regeringsnedlukning, der knap løftede Wall Street-futures.

En åbningsstigning fra den paneuropæiske STOXX 600 (.STOXX) gav hurtigt efter i lyset af nogle svage PMI-data, hvilket svækkede handlendes håb om deres første tre-sessions løb med back-to-back-gevinster siden midten af august .

MSCI’s verdensindeks for 47 lande var også lavere, efter at have tabt 7 % siden juli på grund af en kraftig stigning i oliepriserne og globale låneomkostninger. De opdaterede PMI-data for september i euroområdet – set som en nøgleindikator for økonomisk sundhed – viste, at produktionsaktiviteten fortsat er i en bredt funderet nedtur.

Det var nok til at skubbe euroen tilbage i minus for dagen. Ligesom mange af de store globale valutaer var den faldet over 3 % i tredje kvartal, ude af stand til at afværge uimodståelig amerikanske dollarstyrke baseret på igangværende rentestigninger fra Federal Reserve. /FRX

Markederne i Kina, Hongkong og Indien var lukket på grund af helligdage, men Tokyos åben-for-business Nikkei (.N225) sprang så meget som 1,7 %, da yenen driblede tilbage mod 150 per dollar, en svaghed, der betragtes som en velsignelse for Japans eksportører .

“Vi har haft to store risiko-off-måneder, og du har en risikobegivenhed, hvor (den amerikanske regering) nedlukning er blevet udskudt, men den 10-årige statskasse er på 4,62 %, og yenen er tæt på 150, så intet har virkelig ændret sig.” sagde Societe Generale-analytiker Kit Juckes.

Marginalt højere oliepriser og gældspres betød, at de europæiske benchmarkrenter på statsobligationer også faldt højere igen, hvor Tysklands 10-årige Bund-niveau var inden for rammerne af et 12-årigt højdepunkt på 2,86 % i slutningen af sidste uge.

Den ellevte time-aftale for at undgå en amerikansk regeringsnedlukning, som blev indgået i weekenden, løftede amerikanske aktiefutures i Asien fra den ene dag til den anden, men de slyngede tilbage til næsten fladt i Europa.

Finansieringsregningen tillader regeringen at fortsætte med at operere til og med den 17. november og betyder, at nøgledata, herunder fredagens månedlige lønrapport, kan fortsætte til tiden.

“Risiko for lukning er kun forsinket, ikke elimineret,” skrev TD Securities strateger.

“En følelse af reduceret usikkerhed vil sandsynligvis drive en lille lettelse på markederne,” men “markedsvolatiliteten vil sandsynligvis forblive høj, mens investorerne venter på den næste katalysator, som sandsynligvis vil være top-tier data.”

Japanske aktier blev også styrket af Bank of Japans kvartalsvise Tankan-undersøgelse natten over, som viste en forbedring i forretningsstemningen, selvom Verdensbanken blev den seneste til at trimme sin prognose for Kinas økonomi næste år.

Kinesiske data udgivet i weekenden leverede også blandede budskaber.

Beijings officielle PMI-tal rapporterede lørdag den første stigning i aktiviteten i den vigtigste fremstillingssektor i seks måneder. Søndagens Caixin/S&P Global PMI-undersøgelse viste dog, at væksttempoet aftog igen.

DOLLAR RESILIENCE

Handel med obligationer og udenlandsk valuta er fortsat drevet af forventningen om, at de amerikanske renter forbliver høje, og salget af yenen og japanske obligationer i mandags fik et svar.

“Vi følger nøje markedsbevægelser med en stærk følelse af, at det haster,” sagde den japanske finansminister Shunichi Suzuki til Reuters med henvisning til, at valutaen nærmer sig grænsen på 150 per dollar.

Finansministeren har jurisdiktion over valutaintervention, men han afviste at kommentere på, om det var en mulighed på nuværende tidspunkt.

Ti-årige japanske statsobligationsrenter steg med et basispoint til det højeste i et årti på 0,775 %. Bank of Japan sagde også, at den ville købe obligationer med 5-10 års løbetid på onsdag, hvor størrelsen af køb vil blive annonceret derefter. Futures hoppede på nyhederne.

På det amerikanske finansmarked steg de 10-årige renter til 4,62 %, og de to-årige renter steg til 5,10 USD.

Dollaren (.DXY) stod stadig stærk på valutamarkederne, selvom den blev stoppet kort efter sidste uges milepælshøjder, bortset fra over for yenen, hvor den ramte sit højeste siden oktober sidste år med 149,74 yen.

“Relativ amerikansk vækstmodstandsdygtighed og (a) høgeagtig Fed er faktorer, der fortsætter med at understøtte støtten til dollaren, indtil amerikanske data begynder at vise mere væsentlige tegn på aftagende,” sagde OCBCs valutastrateg Christopher Wong.

Blandede kinesiske fabriksundersøgelser og en forventning om ingen ændringer i renteindstillingerne på centralbankmøder i de kommende dage holdt pres på de australske og newzealandske dollars.

Aussie faldt hele 0,5% til $0,6400, og Kiwi faldt 0,2% til $0,5986. Euroen var en smule svagere ved 1,0535 $, og det samme var pund ved 1,2161 $.

Råolie stabiliserede sig efter fald i den sene uge

Brent råoliefutures fra december steg 27 cent, eller 0,3 %, til 92,50 USD pr. tønde. US West Texas Intermediate råoliefutures steg med 20 cents, eller 0,1 %, til $90,99 pr. tønde. Guld var 0,3 % lavere til $1.841 pr. ounce.

Source: https://buystocks.co.uk/news/new-quarter-same-struggles-for-stocks-bonds-and-yen/