Home » News » Asiatiske aktier stiger, Kina i spidsen for nye stimuleringsplaner

Asiatiske aktier stiger, Kina i spidsen for nye stimuleringsplaner

News Team

De fleste asiatiske aktier steg onsdag og fulgte en positiv session på Wall Street natten over, mens kinesiske aktier forlængede et opsving, efter at regeringen annoncerede planer om en massiv obligationsudstedelse.

Et fald i statsrenterne gavnede lokale teknologiaktier, og det samme gjorde den positive indtjening fra Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT). Japans Nikkei 225-indeks hoppede over 1 %, primært understøttet af styrke i teknologi- og industriaktier, mens det bredere TOPIX steg med 1 %.

Men mens bredere asiatiske aktier steg frem, plejede de stadig store tab i oktober, da risikostemningen forblev skrøbelig efter begyndelsen af Israel-Hamas-krigen. Markederne var også på kant over stigende amerikanske renter før et møde i Federal Reserve i næste uge.

Kinesiske aktier stiger på baggrund af nyheder om obligationsudstedelse

Hongkong og kinesiske markeder var klart de bedste for dagen, med Shanghai Shenzhen CSI 300 og Shanghai Composite-indeksene steg 0,8 % hver, mens Hang Seng steg 2,5 %

Alle tre indekser vendte tilbage fra deres svageste niveauer for året, efter at Beijing annoncerede planer om at udstede 1 billion yuan ($1= 7,3088 yuan) i statsobligationer for at støtte økonomien.

En hovedpart af udstedelsen vil blive rettet mod infrastrukturudgifter, især genopbygning af katastroferamte områder og styrkelse af nødhjælpskapaciteter. Bygge- og forsyningsaktier klarede sig bedst på kinesiske indekser efter nyheden om udstedelsen. Kinesiske aktier blev også støttet af en suveræn fond, Central Huijin, der sagde, at den købte lokale børshandlede fonde.

Alligevel forblev kinesiske aktier tæt på laveste niveauer i 2023 efter at have registreret stejle tab på grund af bekymringer over en

økonomisk afmatning og nedsmeltning af ejendomsmarkedet. På trods af onsdagens optimisme forblev de faktorer, der havde påvirket hjemmemarkederne, stadig i spil.

De kinesiske markeder er blandt de dårligste i Asien i år.

Andre steder i Asien faldt Sydkoreas KOSPI 0,2 %, da data viste, at den lokale forbrugertillid blev forværret i oktober.

Australiens ASX 200 var flad, da optimismen over Kina i vid udstrækning blev opvejet af data, der viste, at inflationen i forbrugerprisindekset voksede mere end forventet i tredje kvartal, hvilket satte grundlaget for en renteforhøjelse fra Reserve Bank of Australia i næste uge.

Futures for Indiens Nifty 50-indeks pegede på en svagere åbning, da handlende fortsatte med at låse ind overskud efter en kraftig stigning i år. Nifty handlede med næsten 2% indtil videre i oktober, efter at have haft rekordhøje niveauer i den foregående måned.

Flere Fed-signaler i fokus som mødet væver

Markederne forblev på kant i forhold til flere signaler om pengepolitikken fra Federal Reserve, som er indstillet til at træffe beslutning om rentesatser i næste uge. Data frigivet natten over viste, at den amerikanske forretningsaktivitet blev forbedret i oktober, hvilket gav Fed mere frirum til at holde renterne højere.

Fed-formand Jerome Powell er indstillet til at tale ved Moynihan-forelæsningen i samfundsvidenskab og offentlig politik i Washington, DC, senere på dagen. Powell havde i sidste uge gentaget udsigten til mindst én renteforhøjelse mere i år, og at renterne vil forblive højere i længere tid.

Højere rater lover dårligt for de fleste asiatiske markeder, da de mindsker tiltrækningen af risikodrevne aktiver og sætter kapitalstrømme ind i regionen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rise-china-in-the-lead-on-new-stimulus-plans/