Home » News » Sonys fortjeneste falder på chip-nedturen, fastholder PS5-salgsmålet

Sonys fortjeneste falder på chip-nedturen, fastholder PS5-salgsmålet

News Team

Sonys driftsoverskud faldt med 29 % i kvartalet juli-september, da selskabet blev ramt af en svagere præstation i dets billedsensor og finansielle divisioner.

Kvartalets overskud var 263 milliarder yen (1,74 milliarder USD). Det sammenlignet med et estimat på 306 milliarder yen fra 10 analytikere adspurgt af LSEG.

Det japanske teknologikonglomerat er skiftet fra at være skaberen af ikonisk husholdningselektronik såsom Walkman til en underholdnings-gigant, der spænder over spil, film og musik og er også en førende producent af billedsensorer.

Overskuddet i Sonys chips-division faldt med 38%, ramt af højere omkostninger og et svagere salg af billedsensorer.

Sony fastholdt sit salgsmål på 25 millioner PlayStation 5 (PS5)-konsoller i dette regnskabsår, hvor virksomheden ledte efter et løft fra en ny, slankere version af enheden.

“Det er ikke noget, vi kan opnå meget nemt,” sagde Sony-præsident Hiroki Totoki om salgsmålet.

Konglomeratet solgte 4,9 millioner PS5-enheder i andet kvartal, hvilket bringer salget i regnskabsåret op på 8,2 millioner enheder.

Brancheobservatører var overraskede over den nylige meddelelse om, at gaming-chefen Jim Ryan vil træde tilbage i marts næste år, med udvikleren Bungie afskære personalet midt i omfattende fyringer i industrien.

Udgivelsen den 20. oktober af “Marvel’s Spider-Man 2” byder på munterhed ind i den vigtigste shoppingsæson ved årets udgang, hvor spillet bliver den hurtigst sælgende PlayStation-titel nogensinde.

Fem millioner enheder af spillet er blevet solgt i slutningen af oktober, sagde Sony.

Konkurrenten Nintendo har scoret en række hits i de seneste måneder, da virksomheden fortsætter med at tiltrække spillere på trods af, at de undgår den banebrydende grafik, Sony og Xbox-producenten Microsoft har forfulgt.

Sony hævede sin salgsprognose for hele året for spilenheden med næsten 5 % til 190 milliarder yen. Resultatet blev understøttet i andet kvartal af højere salg af tredjepartsspil, men påvirket af en stigning i hardwaretab.

Sonys filmafdeling vil medfinansiere og distribuere en live action-tilpasning af Nintendos ikoniske “Zelda”-franchise, hvilket fører til, at analytikere rejser muligheden for yderligere samarbejde mellem de to førende japanske underholdningsselskaber.

“Sonys stærke distributionsnetværk og udgivelsesresultater kan gøre det til et strategisk træk for Nintendo,” skrev Jefferies-analytiker Atul Goyal i en kundenotat forud for Sonys indtjening.

Virksomheden fastholdt sit driftsresultat for hele året på 1,17 billioner yen, men hævede sit salgs- og nettoindtægtsprognose med 2% hver.

($1 = 151.0600 yen)

Source: https://buystocks.co.uk/news/sony-profit-slides-on-chip-slump-maintains-ps5-sales-target/