Home » News » SoftBank’s Arm sigter mod en værdiansættelse på over 52 milliarder dollars i en enorm amerikansk børsintroduktion

SoftBank’s Arm sigter mod en værdiansættelse på over 52 milliarder dollars i en enorm amerikansk børsintroduktion

5 September 2023 Putem News Team

SoftBank Group’s Arm søger en værdiansættelse på mere end $52 milliarder i sit børsnoterede udbud, da chipdesigneren går mod det, der sandsynligvis bliver årets største børsnotering.

SoftBank tilbyder 95,5 millioner amerikanske depositaraktier i Cambridge, Storbritannien-baserede selskab for $47 til $51 stykket og sigter mod at rejse op til $4,87 milliarder på toppen af intervallet, viste en regulatorisk ansøgning tirsdag.

Det japanske konglomerats nylige aftale om at erhverve de 25 % af aktierne i Arm, som det ikke allerede ejede fra sin Vision Fund-enhed, havde værdisat chipdesigneren til $64 milliarder.

SoftBank vil eje 90,6% af Arms ordinære aktier efter udbuddets lukning, hedder det i en ansøgning.

Arms tilbagevenden til de offentlige markeder vil være en milepæl for SoftBank, da det benytter sig af flere marquee-teknologinavne som investorer i virksomheden, hvis design driver mere end 99% af verdens smartphones.

Børsnoteringen forventes at styrke børsnoteringsmarkedet globalt og sætte gang i andre startups til at komme videre med deres tilbud, da Arms succes signalerer tilbagevenden af investorernes appetit for højvækstteknologiske virksomheder.

Reuters rapporterede først om SoftBanks foreslåede prisinterval for børsnoteringen lørdag. Kilder sagde også, at det muligvis kunne hæve dette interval før IPO-priserne, hvis investorernes efterspørgsel skulle vise sig at være stærk.

Arm har tilmeldt mange af sine store kunder som investorer i sin børsnotering, herunder Apple, Nvidia, Alphabet, Advanced Micro Devices (AMD), Intel og Samsung Electronics.

SoftBanks nuværende rækkevidde afspejler et fald i værdiansættelsen for Arm fra sidste måneds Vision Fund-aftale, men interessen for børsnoteringen forbliver robust, drevet af et ønske fra sine kunder om at udvide deres kommercielle forhold til Arm og sikre, at rivalerne ikke får en fordel.

Arms kundeliste omfatter verdens største teknologigiganter. Det genererer en stor del af sin omsætning gennem royaltygebyrer, baseret på enten den gennemsnitlige salgspris for kundens Arm-baserede chip eller et fast gebyr pr. chip.

For året, der sluttede den 31. marts, faldt Arms salg til 2,68 milliarder dollars, primært skadet af et fald i globale smartphone-forsendelser.

Barclays, Goldman Sachs, JPMorgan Chase og Mizuho Financial Group er de ledende forsikringsgivere for udbuddet.

Arm, som har benyttet i alt 28 banker til børsnoteringen, har ikke valgt en traditionel “lead left”-bank og vil dele forsikringsgebyrer ligeligt mellem de fire bedste banker.

Arm forventer at handle på Nasdaq Global Select Market under symbolet “ARM”.

Source: https://buystocks.co.uk/news/softbanks-arm-aims-for-over-52-billion-valuation-in-huge-us-ipo/