Home » News » SET og SGX Group lancerer i fællesskab 3 DR’er på AOT-CPALL-PTTEP for at begynde at handle på SGX den 30. maj

SET og SGX Group lancerer i fællesskab 3 DR’er på AOT-CPALL-PTTEP for at begynde at handle på SGX den 30. maj

News Team

Børsen i Thailand (SET) og Singapore Exchange (SGX Group) har gjort et betydeligt fremskridt med det første samarbejde under Thailand-Singapore DR Linkage-projektet, der giver investorer adgang til noterede værdipapirer fra begge børser via depotbevis (DR) handel kl. deres hjemmemarkeder. De første tre DR’er med thailandske børsnoterede værdipapirer som underliggende aktiver, nemlig Airports of Thailand (AOT), CP All (CPALL) og PTT Exploration and Production (PTTEP) blev lanceret i dag på SGX. Samarbejdet betragtes som en forbedring af thailandske børsnoterede virksomheders potentiale og attraktivitet på det regionale marked ved at forbinde udenlandske investeringer med thailandske aktier.

SET-præsident Pakorn Peetathawatchai sagde, at SET og SGX Group har indgået et aftalememorandum (MoU) under projektet “Thailand-Singapore DR Linkage”, der forbinder handelen med DR’er mellem Thailand og Singapore for at udvide investeringsmulighederne og gøre det bekvemt for investorer at få adgang til børsnoterede værdipapirer fra det ene marked direkte til det andet i lokal valuta i overensstemmelse med SETs strategiske plan.

“Det thailandske kapitalmarked har adskillige børsnoterede virksomheder med højt potentiale, som er på radaren af udenlandske investorer. DR’erne på tre thailandsk-noterede underliggende værdipapirer består af AOT, CPALL og PTTEP. Disse virksomheder er i virksomheder med konkurrenceevne og et væsentligt bidrag til væksten i bruttonationalproduktet. DR-lanceringen markerer en væsentlig milepæl for den grænseoverskridende produktforbindelse, hvor den fremmer thailandske børsnoterede virksomheder til at skille sig mere ud i ASEAN’s og globale investorers øjne gennem Singapore, som er et af investeringscentrene i regionen,” tilføjede Pakorn. .

SGX Groups administrerende direktør Loh Boon Chye sagde: “Det har været en spændende rejse for os at arbejde sammen med SET for at bringe vores SDR under DR Linkage til udførelse. ASEAN dukker i stigende grad op som et investeringstema blandt investorer. Med større forbindelse mellem Singapore og Thailand kan investorer nu udvide deres investeringshorisont og deltage i vækstpotentialet i ASEAN. Jeg er optimistisk, at SDR vil anspore til øget deltagelse på tværs af grænserne og skabe mere livlighed på vores kapitalmarkeder, og at DR Linkage bliver katalysatoren til at sætte gang i yderligere samarbejde mellem børser i denne region.”

SET og SGX Group har i fællesskab løftet sløret for Thailand-Singapore DR Linkage-projektet siden september 2021. Det betragtes som det første samarbejde mellem ASEAN-børser, der forbinder DR-produkter. Investorer kan handle DR’erne via værdipapirselskaber på hjemmemarkedet med lokal valuta. Handelen er underlagt reglerne i det land, hvor DR’erne er registreret.

I øjeblikket er der 12 DR’er noteret på SET; disse DR’er repræsenterer både udenlandske aktier og ETF’er noteret på børserne i Kina og Hong Kong og Ho Chi Minh Stock Exchange. Derudover har SET for nylig lanceret to Fractional DR’er på Nasdaq-noterede aktier: Tesla Inc og Apple Inc som underliggende værdipapirer, for at udvide investeringsmulighederne med et marginalt beløb for investorer, især dem, der er små. DRs handelsvolumen nåede THB 14 milliarder (ca. USD 410 millioner) for de første fire måneder af 2023, en markant stigning på 31 procent i forhold til samme periode året før.

Source: https://buystocks.co.uk/news/set-and-sgx-group-jointly-launch-3-drs-on-aot-cpall-pttep-to-start-trading-on-sgx-on-may-30/