Home » News » Lithium-pioneren Iggy Tan vender tilbage til sektoren

Lithium-pioneren Iggy Tan vender tilbage til sektoren

News Team

Lithium-pioneren Iggy Tan er igen kommet ind på lithium-scenen efter 10 års pause.

Tan, som i øjeblikket er administrerende direktør for batterivirksomheden Altech Batteries Ltd (ASX: ATC), vil slutte sig til Lithium Galaxy Ltd som formand.

Med forbehold af aktionærernes godkendelse vil Lithium Galaxy eje det lovende Apollo Lithium-projekt i James Bay, Canada.

Firmaets navn er Tans frække påmindelse til lithiumindustrien om, at han kan gøre det igen.

Succesen med det nye foretagende afhænger af godkendelsen af aktionærerne i en børsnoteret spillevirksomhedsskal (Mogul Games Group), som planlægger at omdanne sig til et lithium-udforsknings- og udviklingsselskab. For at lette sin gennotering har Mogul til hensigt at generere op til 4,5 millioner A$ (før omkostninger) gennem et offentligt udbud.

Lithium-pioneren Iggy Tan.

En af de første til at identificere lithium-mulighed

For tyve år siden blev Tan en af de første australske mineledere til at identificere en væsentlig mulighed inden for den nye lithium-ion batterisektor, da han stod i spidsen for Galaxy Resources Ltd (ASX: GXY).

Han byggede Mt Cattlin Spodumene-minen (137.000 tons om året) og nedstrøms Jiangsu Lithium Carbonate Project (17.000 tpa), hvor Galaxy blev det første storstilede integrerede mine-til-raffinaderi-projekt.

Tan købte også James Bay Spodumene Project i Canada og Sal de Vida Brine Project i Argentina til Galaxy. Han forlod virksomheden i august 2013.

Jiangsu Lithium Carbonate-fabrikken blev solgt til Tianqi Lithium Corp for 260 millioner USD i 2014, og den nordlige del af Sal de Vida-projektet blev solgt til POSCO for 280 millioner USD i 2018.

I begyndelsen af Tans tid hos Galaxy var virksomhedens markedsværdi mindre end A$10 millioner, men voksede til A$2,5 milliarder ved fusionen med Orocobre Ltd for at danne Allkem i august 2021. I maj 2023 fusionerede Allkem med Livent i en $15,7 milliarder aftale, hvilket skaber en dominerende kraft i lithiumindustrien.

Tans tidligere erfaring med lithium går tilbage til begyndelsen af 1990’erne, da han ledede Greenbushes lithiummine og tog den første lithiumkarbonatfabrik i drift til Gwalia Consolidated.

Tilbage til hvor det begyndte

Tan siger, at potentialet i Apollo Lithium Project i James Bay er en af grundene til, at han blev lokket til at vende tilbage til lithiumindustrien.

Han er indgående bekendt med distriktet, efter at have erhvervet James Bay Spodumene Project for Galaxy i marts 2012.

Da Tan takkede ja til at blive formand for Lithium Galaxy, understregede han behovet for, at virksomheden prioriterede hurtig udvikling af profitable lithiumprojekter i stedet for udelukkende at koncentrere sig om lithiumefterforskning.

Han udtalte endvidere, at selv om der er mange lithiumforskere i verden i dag, har kun en håndfuld den nødvendige ekspertise og evne til effektivt at udvikle og konstruere levedygtige lithiumprojekter.

Han sagde, at hans nye firma ville have en rig stamtavle af lithiumerfaring for at etablere en spodumen-producerende mine i Quebec, Canada, så hurtigt som muligt.

Udfordringer på vej

Ifølge Tan står lithiumindustrien over for en væsentlig udfordring i form af forlængede tidsplaner for projektudvikling. Processen kan tage op til otte år, fra den første ressourceopdagelse til færdiggørelsen af forundersøgelser, konstruktion og eventuel produktlancering.

Men med en dokumenteret track record for at accelerere lithium-projekter, tror Tan, at han kan gøre det samme med Galaxy.

Hos Mt Cattlin tog hans team projektet fra dets første jomfruressource gennem finansiering og konstruktion til dets første produkt på kun tre år, hvilket satte rekord. Tan håber at kopiere succesen ved Mt Cattlin med Apollo Lithium Project.

Den strategiske placering af Apollo-projektet, som er mellem to bemærkelsesværdige lithiumfund – Patriot Battery Metals’ Corvette Lithium Project (29 kilometer mod nordvest) og Winsome Resources’ Adina Lithium Project (28 kilometer mod øst) – er vigtig.

Begge disse virksomheder har opnået betydelige spodumen-fund, afspejlet i deres markedsværdier. Patriots værdi overstiger nu A$1,4 milliarder, mens Winsome står på mere end A$300 millioner.

Tan understregede endvidere, at Apollo Lithium-projektet delte det samme grønstensbælte som disse naboprojekter.

På trods af denne gunstige kontekst forventer Tan, at selskabets markedsværdi ved gennotering vil være relativt beskeden, anslået til omkring $12 millioner. Ikke desto mindre er han overbevist om, at Apollo Lithium-projektet rummer et lige så stort potentiale for succes som dets nærliggende lithiumprojekter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lithium-pioneer-iggy-tan-returns-to-the-sector/