Home » News » Samsung forventer, at efterspørgslen efter hukommelseschip forbedres, da driftsoverskuddet overgår forventningerne

Samsung forventer, at efterspørgslen efter hukommelseschip forbedres, da driftsoverskuddet overgår forventningerne

News Team

Sydkoreas Samsung Electronics rapporterede tirsdag et kvartalsvis driftsresultat, der var bedre end forventet på trods af et fald på 77,6% fra et år siden.

Selvom det var et fald i forhold til året før, steg driftsresultatet i tredje kvartal med 262,6 % fra andet kvartal, hvilket signalerer, at en overflod af hukommelseschip kan være ved at nå bunden. Driftsresultatet i første kvartal faldt med 85,15 % i forhold til fjerde kvartal 2022, mens driftsresultatet i andet kvartal kun oplevede en forbedring på 4,68 % i forhold til første kvartal.

Her er Samsungs resultater for tredje kvartal versus estimater:

  • Indtægter: 67,4 billioner koreanske won (ca. 50 milliarder dollars) mod 67,8 billioner koreanske won, som analytikere adspurgt af LSEG havde forventet.
  • Driftsresultat: 2,43 billioner koreanske won, mod 2,3 billioner koreanske won, som forventes af LSEG-analytikere.

Samsungs omsætning for kvartalet, der sluttede september, faldt 12,2% fra et år siden, mens driftsresultatet faldt 77,6% i samme periode.

Tidligere på måneden estimerede Samsung, at tredje kvartals omsætning ville være 67 billioner koreanske won og driftsoverskuddet til 2,4 billioner won.

Den sydkoreanske chipgigant er den største dynamiske producent af hukommelseschips med tilfældig adgang i verden. Dens hukommelseschips findes i forbrugerenheder som smartphones og computere.

“I fjerde kvartal fortsætter usikkerheden med hensyn til markedets opsving drevet af krige og geopolitiske risici, gradvis efterspørgselstilbagegang og løbende kundelagerjusteringer,” sagde Samsung under sit indtjeningsopkald tirsdag.

“Ikke desto mindre observerer vi indledende indikationer af efterspørgsel, som gradvist stabiliserer og forbedrer sig, understøttet af genopretning af forbrugernes stemning, aftagende inflation og store kunder, der introducerer nye produkter, især i pc- og mobilsegmenterne,” sagde Samsung.

Med hensyn til udsigterne for efterspørgsel efter hukommelse sagde Samsung, at det forventer, at efterspørgslen i fjerde kvartal vil stige med kampagner ved årets udgang, nye produktlanceringer fra sine store kunder samt en stærk efterspørgsel efter generativ kunstig intelligens.

Store sprogmodeller såsom ChatGPT kræver en masse højtydende hukommelseschips, som gør sådanne generative AI-modeller i stand til at huske detaljer fra tidligere samtaler og brugerpræferencer for at generere menneskelignende svar.

I en pressemeddelelse forud for deres indtjeningsopfordring sagde Samsung, at de “modtog adskillige købsforespørgsler midt i en voksende bevidsthed om, at industrien nåede en bund, efter industriens produktionsnedskæringer.” Det tilføjede, at det fortsatte med at udvide salget af avancerede nodeprodukter.

Disse avancerede nodeprodukter inkluderer DDR5 — dobbelt datahastighed 5 synkron dynamisk tilfældig adgangshukommelse og UFS4.0 — flashlagring til 5G-æraen.

“Vores syn på en meningsfuld fortjenestegenopretning for de næste adskillige kvartaler ledet af hukommelse er intakt, med de større industridækkende produktionsnedskæringer, gradvist forbedrede efterspørgselstendenser, såvel som blandingsforbedringer i retning af højgennemsnitlige salgspriser, såsom DDR5,” sagde Goldman Sachs i en rapport den 12. oktober.

Investeringsselskabet fastholdt en “køb”-rating med en uændret målkurs på 93.000 won. Samsung-aktien faldt 0,30 % til 67.100 won tirsdag morgen.

Tegn på bedring

Globalt gennemsalg af smartphones faldt 8% år-til-år i tredje kvartal af 2023, det niende kvartal i træk med et fald, ifølge Counterpoint Research. Dette skyldtes i høj grad det langsommere end ventede opsving i forbrugerefterspørgslen.

Smartphone- og pc-producenter kæmpede med overskydende lagerbeholdninger af hukommelseschips efter lageropbygning for at imødekomme øget efterspørgsel efter forbrugerenheder under pandemien. Inflationen har fået forbrugerne til at tøjle udgifterne og skære ned på indkøb af forbrugerenheder, hvilket har sænket efterspørgslen og priserne på hukommelseschips.

Men markedet voksede 2 % kvartal-over-kvartal understøttet af en positiv præstation i september, hvilket signalerer et fremadrettet markedsopsving.

“Vi forventer, at indtjeningen vil stige fra 4. kvartal 23, givet yderligere produktmix-forbedring på udvidelse af salget af højbåndbredde-hukommelse 3 og en hukommelsesprisstigning,” sagde SK Kim, analytiker hos Daiwa Capital Markets, i et notat den 3. oktober.

“For hukommelsen antager vi en meningsfuld indsnævring af tab på grund af en yderligere forbedring af produktmixet og tilbageførsel af lagernedskrivning fra hukommelsesprisopsvinget. Til visning forventer vi en yderligere indtjeningsforbedring ved at udvide udbuddet af OLED-paneler til iPhone 15-modeller,” sagde Kim.

Fortsat momentum i 2024 forventes

Samsung sagde, at det vil udvide sit salg af avancerede node-produkter for at imødekomme efterspørgslen efter højtydende chips i generativ AI.

“Vi vil aktivt adressere efterspørgslen efter generativ AI ved at øge vores HBM3- og HBM3E-andel af salget på baggrund af den største produktionskapacitet i branchen,” sagde Samsung tirsdag med henvisning til næste generations hukommelsesprocessorer med høj båndbreddehukommelse.

Lokale medier rapporterede, at Samsung forventes at levere højtydende DRAM-chips og HBM3 til den amerikanske chipdesigner Nvidia . Nvidias aktier er steget 187,54% år-til-dato takket være en blomstrende efterspørgsel efter dets AI-chips.

Kim fra Daiwa Capital sagde, at de forventer “voksende muligheder relateret til AI-efterspørgsel i 2024” for Samsung.

“Ud over at levere HBM3 til Nvidia fra 4. kvartal 23 og udvide forsyningen i 2024, forventer vi, at Samsung Electronics vil levere HBM3P, målrettet mod næste generations AI GPU’er fra midten af 2024,” sagde Kim i en note den 3. oktober.

Source: https://buystocks.co.uk/news/samsung-expects-memory-chip-demand-to-improve-as-operating-profit-beats-expectations/