Home » News » Rolls-Royce vandrevejledning efter kofangerens første halvleg

Rolls-Royce vandrevejledning efter kofangerens første halvleg

26 July 2023 Putem News Team

FTSE 100-selskabet sagde, at dets økonomiske resultater for årets første seks måneder forventedes at være væsentligt højere end konsensusforventningerne.

Dets underliggende driftsresultat blev estimeret til at ligge i intervallet £660m til £680m, mere end en fordobling af konsensusestimatet på £328m.

Derudover forventedes virksomhedens frie pengestrøm at nå mellem £340m og £360m, hvilket langt overstiger konsensusestimatet på £50m.

Rolls-Royce (LON: RR) sætter tallene ned til fortsat vækst på slutmarkederne og fokus på at optimere kommercielle strategier og omkostningseffektivitet på tværs af organisationen.

Som et resultat af sin stærke præstation i første halvår og optimistiske udsigter hævede Rolls-Royce sine forventninger til hele året.

Selskabet sagde, at det nu forventede, at det underliggende driftsresultat for 2023 vil være i intervallet £1,2 mia. til £1,4 mia., hvilket overgår konsensusestimatet for £934m.

Ydermere blev dets forventede frie cash flow for hele året opgraderet til mellem £0,9 mia. og £1 mia., et godt stykke over konsensusestimatet på £732 mio.

Bestyrelsen sagde, at de positive justeringer blev understøttet af de tidlige fordele ved dets igangværende transformationsprogram.

Marginforbedringer var et højdepunkt i første halvår, hvor civil- og forsvarsdivisionerne førte an, da højere volumener, kommercielle forbedringer og omkostningseffektivitet bidrog til forbedrede marginer i disse sektorer.

På den anden side var elsystemers marginer lavere i første halvår, men firmaet sagde, at det forudså en forbedring i de sidste seks måneder af året på grund af pristiltag, det havde taget.

“Vores flerårige transformationsprogram er startet godt med fremskridt, der allerede er tydeligt i vores stærke indledende resultater og øget helårsforventning for 2023,” sagde administrerende direktør Tufan Erginbilgic.

“Der er meget mere at gøre for at levere bedre ydeevne og forvandle Rolls-Royce til en højtydende, konkurrencedygtig, robust og voksende virksomhed.”

Erginbilgic sagde, at på trods af et udfordrende eksternt miljø, der især bringer forsyningskædebegrænsninger op, begyndte virksomheden at se den tidlige virkning af sin transformation i alle divisioner.

“Bedre profit og kontantgenerering afspejler større produktivitet, effektivitet og forbedrede kommercielle resultater.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/rolls-royce-hikes-guidance-after-bumper-first-half/