Home » News » Reddit-aktier springer efter OpenAI ChatGPT-aftalen.

Reddit-aktier springer efter OpenAI ChatGPT-aftalen.

News Team

Aktierne i Reddit er steget mere end 10%, efter at firmaet sagde, at det havde indgået en partnerskabsaftale med kunstig intelligens (AI) start-up OpenAI.

I henhold til aftalen vil selskabet bag ChatGPT chatbot få adgang til Reddit-indhold, mens det også vil bringe AI-drevne funktioner til den sociale medieplatform.

Meddelelsen fremhæver Reddits bestræbelser på at udvide sine indtægtskilder væk fra reklamer.

Aftalen kommer også, efterhånden som et stigende antal ophavsretsejere rejser juridiske udfordringer med brugen af deres materiale af AI-firmaer.

I torsdags sendte Sony – som er det største musikudgiver i verden – breve til Google, Microsoft og OpenAI med krav om at få at vide, om de havde brugt deres sange til at udvikle AI-systemer.

BBC har henvendt sig til Google, Microsoft og OpenAI for at få en kommentar.

I de seneste måneder er OpenAI også blevet enige om aftaler med flere udgivere, herunder Associated Press og Financial Times.

I mellemtiden annoncerede Google et partnerskab i februar, som giver teknologigiganten adgang til Reddit-data for at træne sine AI-modeller.

Både i EU og USA er der spørgsmål om, hvorvidt det er krænkelse af ophavsretten at træne AI-værktøjer på sådant indhold, eller om det falder ind under fair use og “midlertidig kopiering” undtagelser.

Spørgsmålet bliver testet i retten i USA, i flere juridiske sager, der særskilt repræsenterer personer som Game of Thrones-forfatteren George RR Martin, komikeren Sarah Silverman og New York Times.

I denne uge afslørede OpenAI den seneste version af teknologien, der understøtter ChatGPT.

Firmaet sagde, at GPT-4o vil blive rullet ud til alle brugere af ChatGPT, inklusive ikke-abonnenter.

Den er hurtigere end tidligere modeller og er programmeret til at lyde samtaleagtig i sine svar på prompter.

Den nye version kan læse og diskutere billeder, oversætte sprog og identificere følelser fra visuelle udtryk. Der er også hukommelse, så den kan genkalde tidligere prompter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/reddit-shares-jump-after-openai-chatgpt-deal/